Last news in Fakti

5 Септември, 2023 11:34 970 3

"Фондацията" ще бъде отличена с годишната награда на "Аполония"

  • фондацията-
  • аполония-
  • награда

Вече десет години "Фондацията" се радва на любовта на няколко поколения почитатели на хубавата българска музика у нас и в чужбина

"Фондацията" ще бъде отличена с годишната награда на "Аполония" - 1
Снимкa: БГНЕС

От 28 август до 5 септември за 39-та година в Созопол се провеждат Празниците на изкуствата "Аполония". В изпълнения със събития форум на брега на морето по традиция ще бъде връчена и ежегодната награда "Аполон Токсофорос" – този път тя е за супергрупата "Фондацията", пише БНР. Събрала музиканти от легендарни родни музикални формации ("Щурците", "ФСБ", "Дони и Момчил", "Б.Т.Р. " и "Те"), участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти. Така вече десет години "Фондацията" се радва на любовта на няколко поколения почитатели на хубавата българска музика у нас и в чужбина.

В интервю за БНР и Силвия Чолева, директорът на Фондация "Аполония" Маргарита Димитрова мотивира избора наградата "Аполон Токсофорос" да отиде при "Фондацията" така:

"Тази година ние я даваме на супергрупата "Фондацията". Не е случайно, естествено, защото тази награда ние я даваме винаги за принос към българската култура и представянето ѝ зад граница. А какво световно турне направиха те - "Фондацията", цялата група, която всички много обичаме! За нас е гордост, че те са всяка година при нас. От първия им концерт, от първата година, когато те са създадени, те всъщност са били винаги при нас. И дойде по естествен начин това, че те получават тази година "Аполон Токсофорос".“

Наградата ще бъде връчена на "Фондацията" на 5 септември, когато музикантите ще изнесат в рамките на "Аполония" и концерт с нова програма. Същия ден ще участват и в традиционната за форума рубрика "Цената на успеха".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими

    2 0 Отговор
    Тоя Маричков не се наяде,едни стари песньовки от комунизма ги търкаля половин век.Как не му е неудобно да ламти за още награди,то се дават,но за нещо ново.От 30г нищо не е сътворил.Отврат!
  • 2 Коко

    1 0 Отговор
    Искате да го хвалим ли К М
    Ами омтъзнал е до болка със старите си 50 г.парчета.Нищо ново не е създал,а ще го награждават.Не се наяде.
  • 3 Коко

    1 0 Отговор
    Няма да ви угодя да хваля Маричков.Омтъзнал ни е вече,80годишен е!