Last news in Fakti

21 Септември, 2023 12:23 1 259 1

За концерта по случай 45-годишнината си "Сигнал" събират 45 музиканти на сцената

  • сигнал-
  • концерт-
  • годишнина-
  • русенска филхармония-
  • музиканти

С участието на Русенската филхармония с диригент Димитър Косев

За концерта по случай 45-годишнината си "Сигнал" събират 45 музиканти на сцената - 1
Снимкa: БГНЕС

Група „Сигнал“ празнува 45 години с 45 артисти на сцената. Събитието е на 7 декември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

Заедно с членовете на рок бандата - Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев, на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става 45 – колкото години концертен живот празнува и емблематичната българска рок група, коментират от екипа.

„Създадох групата през 1978 г. и оттогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който „Сигнал“ да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят“, казва Данчо Караджов. „Първата ни песен беше „Любов“. Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живот“, допълва той.

„Сигнал“ и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката, за да поднесат различен прочит на песни като „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Сбогом“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Между ад и рай“, „Може би“, „Да те жадувам“.

„Желанието ни е по повод нашия юбилей да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които „Сигнал“ е това, което е, един различен и, вярваме, интересен музикален подарък – спектакъл „45 години рок“, разказва Данчо Караджов. Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография.

Празненствата за 45-годишнината на „Сигнал“ започнаха на „Аполония“ в Созопол, където групата изнесе концерт с хитовете си на 31 август.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    4 0 Отговор
    ВЕЛИКИ !!!👍