Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 09:17 925 2

Соня Йончева открива „Съкровени гласове“ в зала „България на 27 октомври

  • софия-
  • концерт-
  • зала българия-
  • соня йончева-
  • „съкровени гласове“-
  • виктор сантиаго

Заедно с известния тенор Исмаел Жорди представят „Испански страсти“ в София

Соня Йончева открива „Съкровени гласове“ в зала „България на 27 октомври - 1
Снимка Соня Йончева/Виктор Сантиаго

Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27 октомври, за да даде лично началото на сезона “Съкровени гласове” в зала “България”.

Музикалният сезон, включващ световни изпълнители като Фреди де Томазо, Якуб Орлински, Фатма Саид, Елза Драйзиг и Клементин Марген, трябваше да бъде открит от бившия партньор на Ана Нетребко и баща на сина ѝ Ервин Шрот. За съжаление той е възпрепятстван да покаже пред българска публика програмата си с танго. Сезонът се организира от компанията на Йончева SY11.


Закупилите билети за концерта на Шрот важат без заверка за концерта на Соня Йончев на 27 октомври. Желаещите да върнат закупените билети за концерта на Ервин Шрот, могат да го направят в „Ивентим“.


След триумфа в Япония и Аржентина, световноизвестното българско сопрано ще изнесе концерта „Испански страсти“ с известния испански тенор Исмаел Жорди и пианистът Рубен Фернандес Агире.
Репертоарът включва испанската сарсуела. Музикалният жанр е популярен в Испания, Куба и Мексико. Той комбинира музика, текст и танц и се родее с оперетата. Музиката е вдъхновена от характерния местен фолклор.
Соня Йончева изпълни на бис сарсуела с Пласидо Доминго на „Гала в София“ преди няколко години, след което изнесе поредица от концерти в Испания.


Тенорът Исмаел Жорди е известен изпълнител на сарсуела. Той е роден в Тортоса, Испания, на 9 юли 1974 г. От ранна възраст проявява страст към музиката и пеенето. Продължава вокалното си обучение и бързо печели признание заради лиричния си теноров глас и способността си да предава емоции чрез пеенето.


Кариерата на Исмаел Жорди като оперен певец започва да се разгръща в началото на 2000-те години и скоро той става известен с изпълненията си както на главни, така и на поддържащи роли в различни оперни театри по света. Той печели признание за интерпретациите си на роли в опери на композитори като Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Гаетано Доницети и др.
Някои от най-значимите роли, които Исмаел Жорди изпълнява, са Родолфо в "Бохеми" на Пучини, Алфредо Жермон в "Травиата" на Верди. Едгардо в "Лучия ди Ламермур" на Доницети, Неморино в "L'elisir d'amore" на Доницети, Ринучо в "Джани Скики" на Пучини.
Изпълненията на Исмаел Жорди са високо оценени заради лиричния му и експресивен стил на пеене, както и заради способността му да общува с публиката. Участвал е в много прочути оперни театри и фестивали, сред които Метрополитън опера в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, Teatro alla Scala в Милано и др.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Предвидливо

    1 0 Отговор
    заделя време за концерти с популярна музика... Да не би ангажиментите в големите театри да са редуцирани ?