Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 09:41 2 489 3

Български филм с 40 награди при 47 участия в международни фестивали

  • български филм-
  • фестивали-
  • награди-
  • немилосърдната красавица-
  • николай богомилов

Сюжетът се развива в средновековна Франция

Български филм с 40 награди при 47 участия в международни фестивали - 1
Снимкa: Shutterstock

Българският игрален филм “Немилосърдната красавица” за три месеца фестивален живот вече има 47 участия във фестивали по целия свят и 40 присъдени награди.

“La belle dame sans merci” е създаден с искрено възхищение и преклонение пред великата френска култура и за нашия екип е особено ценно, когато получаваме разбиране и признание от Франция“, казва режисьорът Николай Богомилов.

Последната награда е от Paris Awards Film Festival.

Сюжетът се развива в средновековна Франция. Главният герой е студент, различен от другите с това, че пише поезия и е много религиозен. Заедно с група приятели, нахлуват и громят обществената баня като място на порока. През нощта мъжът е нападнат, убива един от нападателите си и се налага да избяга. Озовава се в приказно кралство, където кралицата се влюбва в него. Двамата разговарят за любовта си – понякога вместо кралицата, поетът вижда смъртта в образа на ориенталска красавица. Кралицата умира и поетът остава в трагична самота...

Филмът скоро тръгва и по кината в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФЕН

    5 0 Отговор
    Тук по ТВ няма и дума за филма ....само черна сатистика и Хикимял кандидат за кмет.....Егати културния живот цъфти по нашите ширини!
  • 3 Сандо

    0 1 Отговор
    Като че ли колкото повече награди има един филм,толкоова по-малко хора го гледат.Дано тоя да обори това наблюдение.А иначе не виждам нищо по-нормално,да не кажа че е закономерно,в Средновековна Франция набожен студент да пише поезия.По-скоро обратното е невъзможно.