Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 08:56 1 084 5

„БНТ Представя“ Апостол Карамитев с филма „Апостол – силата на духа“

  • бнт-
  • апостол карамитев-
  • филм

Зрителите ще научат подробности от живота на актьора и ще си припомнят някои от знаменитите му роли – на 18 октомври, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

На 18 октомври, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Апостол – силата на духа“, създаден по случай 100-годишнината на големия български актьор Апостол Карамитев.

Сценарият и режисурата на филма „Апостол – силата на духа“ са поделени между сина на Апостол Карамитев – Момчил Карамитев и Олег Ковачев, който пази ярки спомени от срещата си с актьора на снимачната площадка на филма от 1966 г. „Рицар без броня“.

Какъв баща, съпруг и преподавател е бил Апостол Карамитев, за каква роля е мечтаел – зрителите на Българската национална телевизия ще научат подробности от живота му и ще си припомнят някои от знаменитите му роли в „Любимец 13“, „Специалист по всичко“ и др.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 краси

    1 6 Отговор
    Байгън от този Карамитев!
  • 2 българин

    4 1 Отговор
    тези артисти през комунизма парцалев калоянчев и много други никога няма да ги има край на бг театър и кино

    Коментиран от #4

  • 3 Мнение

    1 1 Отговор
    А за безспорната му хомосексуална ориентация,дъл ще стане въпрос,или ще бъде заметена под килима?
  • 4 Мнение

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Какъв щъркел го кълве тоя? Къде и кое имало комунизъм? Друг е въпроса,че бъдещето му принадлежи!
  • 5 Мнение

    1 0 Отговор
    Пардон,и кога....