Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 10:26 649 1

"Jin Monic" идват с два нови сингъла

  • jin monic-
  • нови песни-
  • сингъл

В новите парчета се усеща по-твърдо от предишните песни звучене

Музикантите от група "Jin Monic" се завръщат в ефир с два нови сингъла. Песните се казват "Coalesce" и "Slipping Away".

Пред БНР-Радио София за тях разказаха Ивайло Василев - китара и съосновател на групата, и бас китаристът Джокич Стефанов.

"Обичаме есента и до голяма степен това е сезонът на нашата музика“, твърдят музикантите.

Освен спорадичните участия по летни фестивали и тъмни клубове из столицата, не се беше чувало нищо около "Jin Monic" вече повече от 2 години. Оказва се, че бандата е работила по нов материал и е готова да изненадва с нови експерименти и начинания, първото от които е новият сингъл "Coalesce", който излезе преди по-малко от месец. В него се усеща по-твърдо от предишните песни звучене.

Новото парче е резултат от миналогодишна сесия в къща в село Рибарица, където "Jin Monic" изкарват няколко дни в творческа обстановка далеч от всякакви разсейващи влияния. По-късно - през пролетта на тази година, се състоят и записите, начело на които е старият познайник на бандата Михаил Русев - в ролята на продуцент заедно със самата група.

И музиката, и текстът са пропити с емоции, провокирани от открити пространства, неразривната връзка на човека с природата и величието и непокорността ѝ. Видеоклипът, който може да бъде гледан от днес онлайн, предлага именно такива внушения. Режисьор е отново Калина Луканова, на която това е трети проект с бандата.

За тях 2023 година е юбилейна от излизането им на професионална сцена през 2013 година.

"Десет години по-късно все още имаме какво да предложим, но причината да не афишираме тези кръгли годишнини е, че сякаш това много се комерсиализира, а ние обикновено правим нещата малко наопаки и решихме, че няма да тръгваме по тази „алея", посочи Ивайло Василев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    0 0 Отговор
    Прекрасна българска група!! Поздравления, успех и Слава!!