Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 12:56 1 227 3

Български музикант с огромен успех в Токио, Япония

  • обоист-
  • йоан кьосев-
  • токио-
  • япония-
  • tokyo metropolitan theatre

Младият български обоист Йоан Кьосев направи истински фурор

Япония е традиционен ценител не само на българското кисело мляко, но и на прекрасните български музиканти. В страната неведнъж гостуват българската Национална опера и балет и редица фолклорни формации.

На 27 октомври 2023 г. в Tokyo Metropolitan Theatre младият български обоист Йоан Кьосев направи истински фурор с изпълнението си като солист пред пълна над тринадесет хилядна зала на Oboe Concerto in D Minor на италианския композитор Алесандро Марчело и „Гротеска“ за соло обой на българския композитор Костадин Чилев.

Концертът се състоя в рамките на 36-ия Международен музикален фестивал в Токио, организиран от японския диригент Мицуйоши Оикава, председател на Японската асоциация за културен и музикален обмен. Поканата към Йоан от маестро Оикава бе отправена още преди развитието на Ковид епидемията, но се състоя сега при нормализиране на обстановката. За изпълнението си Йоан получи безкрайни аплодисменти и бе изкарван трикратно на сцената с изпълнение на „Гротеска“ на бис. Това е поредно доказателство за таланта на българските музиканти, които биват оценени по достойнство от японските музикални ценители.

Понастоящем Йоан е докторант в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с ръководител проф. Спиро Петков. Има многобройни участия в България и чужбина като солист и водач на група в концерти на филхармония Пазарджик, Плевенска филхармония, филхармония Пловдив, Българското национално радио, Националната опера и балет и други.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Браво
  • 2 българка

    3 1 Отговор
    Добра новина! Случила се на 27 октомври, а днес е 7 ноември???
  • 3 ганю

    0 0 Отговор
    Японците Перфектните хора поклон