Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 11:00 809 1

Операта „Кармен“ отново в репертоара на Софийската опера

  • софийска опера-
  • кармен

Една от най-изпълняваните опери „Кармен“ от Жорж Бизе, ще бъде отново в програмата на Софийската опера и балет на 19 ноември от 16 часа

Операта „Кармен“ отново в репертоара на Софийската опера - 1
Снимка: Софийската опера и балет

Една от най-изпълняваните опери „Кармен“ от Жорж Бизе, ще бъде отново в програмата на Софийската опера и балет на 19 ноември от 16 часа.

„Кармен е трагедия на личността… Две са виталните вибрации на главната героиня: любов и свобода. Любовта и свободата за нея са по-важни от живота. Самата тя става тяхна жертва, като се бори срещу белязалото я предопределение. Поривите ѝ за независимост я превръщат в жертва. Личността ѝ не се вмества в рамки. Сама избира, сама определя поведението си. Светът за нея е безличен и бездушен. Предпочита самотата… Така, със свободата на силния си дух, независима от никого, взема решение за живота си. Нейната гордост е наказана и заради съвестта ѝ постоянно търсеща промяна – дързост и предизвикателство. Но човешкият живот е в ръцете на Съдбата.“ Това е идеята на постановката режисьора Пламен Карталов.

В „КАРМЕН“ от Жорж Бизе на 19 ноември участват:

Кармен – Виолета Радомирска, Дон Хосе – Костадин Андреев, Ескамилио – Венцеслав Анастасов, Микаела – Цветана Бандаловска, Цунига – Светозар Рангелов, Моралес – Атанас Младенов, Фраскита – Диана Василева, Мерседес – Цветелина Коцева, Ремендадо – Красимир Динев и др.

Диригент: Жорж Димитров

Режисьор: Пламен Карталов

Асистент-режисьор – Вера Белева

Сценограф – Миодраг Табачки

Художник на костюмите – Християна Михалева - Зорбалиева

Хор, оркестър и балет на Софийската опера и балет


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    1 0 Отговор
    Операта „Кармен“ отново Е в репертоара на "Софийската опера".