Last news in Fakti

9 Декември, 2013 17:11 1 712 0

Коледен концерт на смесения хор на БНР

  • коледен концерт-
  • бнр-
  • хор

Премиерно за България ще прозвучат „Es sungen drei Engel” на Малер

Коледен концерт на смесения хор на БНР - 1
Снимка БНР

Смесеният хор на Българското национално радио ще зарадва публиката с Коледен концерт . Той ще се състои на 10 декември /вторник/от 19: 00 ч., в Първо студио на обществената медия.

Премиерно за България ще прозвучат „Es sungen drei Engel” на Малер в обработка за 8-гласен смесен хор на Клитус Готвалд и  Меса в сол мажор от Франсис Пуленк. Солисти в месата ще бъдат избрани гласове от Смесения хор на БНР. В програмата са включени още „Hodie Christus natus est” от Свелинк, и Четири рождественски мотета от Пуленк.

„Нашият концерт е рамкиран от два екзалтирани възгласа: Hodie Christus natus est! Днес Христос е роден! Екзалтираните възгласи са разделени от около 350 години, единият долита от Ниската земя, Нидерландия, другият от Франция. Свелинк и Пуленк. Между тях се опитахме да разгърнем една ту мистична, ту звънка и искряща коледна хорова панорама“, казва Драгомир Йосифов, главният диригент на Смесения хор на БНР, по повод предстоящия им Коледен концерт.

Билети могат да бъдат закупени на касата на БНР на бул. „Драган Цанков” 4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА