Last news in Fakti

31 Януари, 2024 07:18 924 5

На 91 издъхна звездата на Бродуей Чита Ривера ВИДЕО

  • чита ривера-
  • бродуей-
  • смърт

През славната си кариера актрисата е номинирана десет пъти за наградата "Тони"

На 91 години издъхна танцьорката, певица и актриса от пуерторикански произход Чита Ривера, предаде Асошиейтед прес. През славната си кариера на Бродуей тя бе номинирана десет пъти за наградата "Тони", печелейки я два пъти. Ривера, която проправи път за латино артистите, оцеля в жестока автомобилна катастрофа през 1988 г.

Смъртта на Ривера беше обявена от нейната дъщеря Лиза Морденте, която каза, че майка ѝ е починала в Ню Йорк след кратко боледуване.

Ривера за първи път спечели широка известност през 1957 г. като Анита в оригиналната постановка на „Уестсайдска история“ и остава на сцената до 2015 г.

През август 2009 г. Ривера беше наградена с Президентския медал на свободата, най-високото отличие, което САЩ могат да дадат на цивилен.

Тя спечели "Тони" за “The Rink” през 1984 г. и “Kiss of the Spider Woman” през 1993 г. Когато прие наградата „Тони“ за цялостно творчество през 2018 г., тя заяви „Не бих заменила живота си в театъра за нищо, защото театърът е живот“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порцеланова кукла

    2 0 Отговор
    Наградата Тони идва в чест на италианския мафиот дон Тони .. дон Тони баща на всички музиканти
  • 2 НЯМА КАДРИ ВЪВ ФАКТИ

    2 1 Отговор
    И какво точно общо има тази с България???
  • 3 Маг

    2 0 Отговор
    Спокойно , няма да има трета световна война ! Тази година ще бъде последната с толкова кръвопролитни военни конфликти ! От следващата година предстои успокояване на човечеството , и дипломацията ще излезе на преден план , а войните ще замират. Идват около 40 години хубав живот за хората , като напрежение може да има през 2036 , и 2045 година , но вероятно ще бъде овладяно по мирен начин. За приключването на украинският конфликт , и двете страни изчакват изборите за президент на САЩ ! Ще се разберат , и Русия ще задържи завладените земи , в замяна на което може да позволи на Украйна да влезе в НАТО и ЕС ! Границата изток - запад , ще започва от балтийските страни , ще премине през Украйна и надолу , и това положение ще бъде устойчиво , като няма да предизвика повече разправии. За Европа е права - ще гори , но от вътрешни конфликти , а не от външно нападение. Отново много природни бедствия , с превес на наводнения , но и пожари и заметресения ще има. Отново поредица от глупави решения на европейските политици ще засили бедността на нашият континент , а заради конфликти с мигрантите може да има глад в истинската му форма. Но постепенно нещата ще се оправят , и много излишни мигранти ще бъдат изгонени. Тази година , България без разрушителни земетресения , вода и огън - да ! Икономиката - подобна на сегашната. Все пак , тук ще се живее по добре !
  • 4 ХАХАХА

    4 0 Отговор
    Стигаааааа! Хора непознати в България!
  • 5 Тъмен субект

    1 1 Отговор
    Аааа, хамериканския копой спуска поставените му наскоро задачи на европейския слугинаж.