Last news in Fakti

8 Януари, 2014 13:15 1 080 0

Захари Карабашлиев се връща в България

  • захари карабашлиев-
  • писател-
  • се връща-
  • главен редактор-
  • издателство-
  • "сиела"

Известният писател стана главен редактор на издателство

Захари Карабашлиев се връща в България - 1
Снимка: Люлин Стаменов

Един от най-обичаните съвременни български писатели Захари Карабашлиев се завръща у нас и по всички личи, че този път ще остане за дълго. Авторът на „18% сиво“ е приел предложението на „Сиела“ и от началото на годината е главен редактор на издателството, съобщи сайтът azcheta.com.

Карабашлиев ще наследи на поста Наталия Петрова, която вече ще бъде зам.-главен редактор. Писателят започва с летящ старт в новото си амплоа, след като от няколко месеца помага на „Сиела“ в подбора на англоезични заглавия за превод на български.

Това е втората голяма промяна в едно от водещите издателства у нас за малко повече от 12 месеца, след като през ноември 2012 година Константин Йорданов добави длъжността директор книгоиздаване към функциите си на търговски директор в „Сиела“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА