Last news in Fakti

10 Януари, 2014 17:44 1 465 2

Електронното издание на "Моята борба" се превърна в хит сред читателите

  • моята борба-
  • адолф хитлер-
  • книга

Адолф Хитлер е сред най-теглените автори в Интернет

Електронното издание на "Моята борба" се превърна в хит сред читателите - 1
Снимка: Уикипедия

Онлайн изданието на автобиографичната книга на Адолф Хитлер „Моята борба“ се превърна в абсолютен бестселър, съобщава Гардиан.

Авторът и журналист Крис Фараон заяви, че силният интерес към мемоарите на Хитлер се дължи основно на факта, че читателите вече могат да й се насладят на личните си таблети.

В сайта си Фараон съобщава, че няколко англоезични версии на „Моята борба“ са били изтеглени над 100 000 пъти само от неправителствения Internet Archive. В същото време електронното издание на книгата на Адолф Хитлер оглавява продажбите в Amazon.com, в раздела за политическа и пропагандна литература. Творбата е сред най-радващите се на интерес продукти и в ITunes.  Електронното издание на книгата е сред най-продаваните и на британския онлайн пазар за историческа и политическа литература.

Пред Фараон един от издателите на книгата - Майкъл Форд, потвърди високите й продажби. Той отрече да е имал морални скрупули относно  рекламирането на „Моята борба“. Според него тя не е била популяризирана усилено, като целевите й купувачи са основно хора, имащи интерес към историческата и академична литература.

В същото време продажбите на печатния формат на книгата са незначителни. Според Фараон потребителите не искат да си купуват книгата от книжарниците или да я излагат на показ в личните си библиотеки. Те се радват на удобството на електронния вариант, чрез който могат да четат дискретно книгата на места като метрото и парковете. Високите продажби на електронното издание Фараон обяснява и с „културния интерес“, който доведе и до скок на покупките на електронни издания на най-различни лигави любовни романи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    Този факт много убедително и красноречиво
    НАШЕПВА НЕЩО на върхушката,която дърпа конците
    на живота на всички ни!
    По-скоро-КРЕЩИ,за да чуят ония,глухите,....
    Това определено би трябвало да ги тревожи,най-малкото,
    ама -не-ония май си вярват,че са богоизбрани...
    Която заблуда ще им изиграе МНОГО ЛОШ НОМЕР,както са
    тръгнали нещата....
    По света,имам предвид,защото тука ОВЧЕТО СТАДО СПИ
    МАЙ НЕПРОБУДНО и-кой както го награби-......................
    С една дума-МЪРША(не според мен,а според един много,
    много по-умен от мен)........


  • 2 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Хитлер не е забравен.Този мъж постави основите на една Велика Германия . Има много последователи по целия свят и човек ако се замисли комунистите по добри ли бяха от него?В сравнение с тях той е бил като девица.