Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 07:38 1 262 7

След LSD-младини: Брайън Уилсън от Beach Boys е с деменция ВИДЕО

  • бийч бойс-
  • брайън уилсън-
  • деменция

81-годишният музикант остана вдовец в края на януари

Легендарният музикант от Beach Boys Брайън Уилсън страда от деменция, предаде Дейли Мейл

Двама представители на 81-годишния изпълнител, един от най-аплодираните автори на песни на 20-ти век, и семейството му заявиха в съдебно дело, че Уилсън страда от „сериозно неврокогнитивно разстройство".

Новината за състоянието на Уилсън идва, след като той претърпя трагедия в края на миналия месец, когато дългогодишната му съпруга Мелинда почина на 77-годишна възраст.

Уилсън се смята за един от най-великите текстописци на 20-ти век заради новаторската си работа с The Beach Boys. В допълнение към композирането на много от техните мелодии, той пее главни и бек вокали и свири на множество инструменти в техните записи.

'Брайън ще може да се радва на цялото си семейство и приятели и да продължи да работи по текущи проекти, както и да участва във всички дейности, които избере, заявиха близките му.

Уилсън има десетилетна история на проблеми с психичното здраве и се е борил със злоупотреба с вещества в миналото, като се смята, че той не би могъл да се грижи за себе си, докато състоянието му се влошава. За целта за него ще се грижат двама близки.

Според медицинската документация Уилсън "изпитва страх, депресията и безпомощност, лесно се разсейва и прави... неуместни или несвързани изказвания, имайки много кратък период на внимание"

Смъртта на съпругата му Мелинда на 30 януари 2024 г. е наложила искането за настойничество, тъй като тя се е грижела за ежедневните му жизнени нужди, които той не е в състояние да си осигурява сам.

В тъжна публикация в социалните медии, съобщаваща за смъртта на съпругата му Мелинда, Брайън написа: „Сърцето ми е разбито. Мелинда, моята любима съпруга 28 години, почина тази сутрин. Нашите пет деца и аз просто сме в сълзи. Изгубени сме. Мелинда беше повече от моя съпруга. Тя беше моят спасител"

Двойката се жени през 1995 г.

По-рано беше съобщено, че Уилсън е бил диагностициран с шизоафективно разстройство и биполярно разстройство в миналото.

В интервю за Salon от 2015 г. Уилсън призна, че е изпитвал слухови халюцинации под формата на гласове в продължение на десетилетия.

"Имам гласове в главата си. Някои от тях са весели. Повечето от тях не са".

Уилсън започва да употребява интензивно наркотици в средата на 60-те години на миналия век, включително психеделичния наркотик LSD, и малко след това започва да развива параноични налудности.

Той има почти пълен контрол над Beach Boys по време на създаването на шедьовъра на групата Pet Sounds от 1966 г.

Той сам продуцира албума, написва или е съавтор на всичките му песни.

Албумът, който Пол Маккартни посочи като любим и каза, че го е вдъхновил да пише по-амбициозни песни за Бийтълс, първоначално не се представя добре в търговската мрежа и получава средни отзиви, но оттогава се счита за един от най-великите поп и рок албуми на всички времена.

Но употребата на наркотици и влошеното психично здраве на Уилсън затрудняват завършването на още по-амбициозното продължение, "Smile", което в крайна сметка е отложено, въпреки че следващите песни са презаписани по-късно и една непълна версия най-накрая е издадена през 2011 г. .

Той се завръща да свири с Beach Boys периодично през годините и издава няколко солови албума.

През 1970 г. той започва работа по продуцирането на кънтри албум с бившия мениджър на Beach Boys Фред Вейл, но в крайна сметка той е отложен.

Но Уилсън и Вейл се завръщат, за да завършат албума и да го издадат през 2025 г., а Уилсън дори ще участва като гост вокал, според Rolling Stone.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мисиркова работа

    7 0 Отговор
    и какво общо има lsd дъс деменцията на възрастните хора? човека създал това живя до 67 годишна възраст и умря от рак употребявайки всеки ден lsd и кво употребявал го е 40 години редовно лично си го каза в интервю малкомпреди смъртта си но нали трябва да има някаква интрига около болестта на един старец инъче няма да в интересно …никога несъм употребявал но за сметка на това съм чел и съм се образов кой наркотик е вреден и кой не и също така как влияе не е лошо и вие да го правите понякога образователно е и то не само за наркптиците във вашия случай

    Коментиран от #4

  • 2 Прочетете

    3 0 Отговор
    Книгата "Тихите убийци на мозъка" ,обяснява от какво се получава деменция.
  • 3 Няма

    1 2 Отговор
    Нито едно доказателство в историята на науката, че lsd е някак вредно за човек...
  • 4 Чичо Митко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мисиркова работа":

    Не до 67. Алберт Хофман живя до 102!
  • 5 Идън

    1 0 Отговор
    На 81 години ще да е само от това.... Според мен много от болестите- вкл. и деменция се базират на емоционална основа. Лошите емоции ги отключват. Ето- загубил е съпруга- била е негов спасител... имал е и достатъчно проблеми с психиката.... Музикантите от Ролинг Стоунс са пили само лимонада.... ма още са на пружинки и със здрав разум. И не само те.... Да. Наркотиците на младини са увреждали мозъка- но мозъчните му клетки са издържали и вероятно още ще издържат. Всичко е индивидуално. Деменция може да се получи дори от липса на витамини- пр. В12....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.