Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 11:09 1 146 1

Изненада: "Бащата" на "Опенхаймер" се насочва към...ужасите

  • кристофър нолан-
  • опенхаймер-
  • режисьор

53-годишният Кристофър Нолан е готов да се заеме с нещо, което още не е изследвал

53-годишният режисьор Кристофър Нолан се насочва към нов жанр след последния си хит - епичната биографична драма "Опенхаймер" - донесла до момента печалба от $959,9 милиона срещу $100 милиона бюджет, предаде Дейли Мейл.

Оказва се, че лондончанинът иска да излезе от зоната си на комфорт и да се заеме с нещо, което все още не е изследвал: ужасите.

'Мисля, че филмите на ужасите са много интересни, защото зависят от много кинематографични устройства", каза сценаристът и режисьорът на Memento, докато говори пред Британския филмов институт в четвъртък. „Всъщност става дума за провокиране на висцерална реакция към нещата. Така че в един момент бих искал да направя филм на ужасите.'

Нолан продължи да обяснява защо смята, че ужасите биха били подходящи за него в този момент от славната му кариера.

'Мисля, че един наистина добър филм на ужасите изисква наистина изключителна идея, а те са малко и рядко се срещат. Така че не бях открил такава история. Но мисля, че това е много интересен жанр от гледна точка на киното,' добави той.

„Това е един от малкото жанрове, в които студиата правят повечето от тези филми, в тях има много мрачност, много абстракция. Те имат много качества, в които обикновено възпират Холивуд трудно инвестира, но това е жанр, в който е допустимо.'

По време на скорошния си разговор с Британския филмов институт Нолан призна, че е успял да вплете ужас в разказа на Опенхаймер.

'Със сигурност "Опенхаймер" има елементи на ужас, което определено смятам, че е подходящо за темата.

„Това е най-забавното с жанра – можете да играете с много различни области, докато във филми от други жанрове ннаистина няма да ви е позволено", казва режисьорът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неанонимен

    1 0 Отговор
    Да филмира играта "Dead Space".