Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 18:01 2 679 0

Мамалев сменя Рачков в култова комедия

  • "благородният испанец"-
  • театрална формация "мелпомена"-
  • георги мамалев-
  • димитър рачков

Букет от звезди в компанията на Благородния испанец

Актьорът Георги Мамалев ще се превъплъти във влюбения капитан Чалфорд в комедията „Благородният испанец” по Съмърсет Моъм – хитов спектакъл на театрална формация „Мелпомена“. Ролята до момента изпълняваше Димитър Рачков. Младата актриса Евелин Костова, която зрителите познават от сериалите „Къде е Маги” и „Sex, лъжи и TV”, ще бъде любимата на капитана – Люси. Костова се качва на сцената на мястото на Жанина Дончева и това е първа голяма театрална роля за възпитаничката на Стефан Данаилов.

„Тази година „Благородният испанец” празнува общо 100 представления на сцена. Обсъдих с колегите една импровизирана освежаваща промяна, която се прие”, коментира Светлин Стоилов, мениджър на театрална формация „Мелпомена”.

Представлението ще бъде показано премиерно на 9 февруари, неделя, на сцената на Театър „Българска армия”
Пиесата е по режисура на покойния Велко Кънев и разказва за група английски туристи в Испания. Главната роля изпълнява Светлин Стоилов, чийто герой -  испанец с благородно потекло, е отчаяно влюбен в Елена Петрова, която пък играе очарователната вдовица Марион. Тя отказва всички директни предложения на Стоилов и го заблуждава, че един от туристите е неин съпруг. Объркването става неудържимо комично, когато испанецът отива при всеки един от чужденците с любезно-страстна молба за ръката на жена му.

Още две комични двойки попадат във вихъра на страстите – френски граф и неговата съпруга англичанка (Стефан Рядков и Светлана Бонин) и сър Себастиян Праудфут (Мирослав Косев), ленив съдия, и лейди Матилда Праудфут (Мария Статулова), някогашна красавица.

Идеята за постановката на „Благородният испанец“ е на бившия директор и основател на „Мелпомена“ – покойния актьор и режисьор Георги Стоилов. Той е автор и на първата сценична версия. С ролята на испанеца преди години Стоилов дебютира на софийска сцена в „Сълза и смях“. С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ мениджър на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА