Last news in Fakti

24 Май, 2024 05:46 1 210 1

Откриват Пролетния панаир на книгата, връчват наградите Аскеер

  • панаир на книгата-
  • аскеер-
  • награди-
  • творци

Отличиха над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата

България отбелязва 24 май - Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Прояви ще се състоят в различни градове, предаде БНР.

По случай празника над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата бяха отличени за техния принос в развитието на българската култура и духовност на церемония в Министерството на културата.

Сред наградените са народната певица Валя Балканска, актьорът Рашко Младенов, директорът на Националната библиотека доцент Красимира Александрова, оперната прима Соня Йончева и френската певица от български произход Силви Вартан.

Следобед в парка пред Националния дворец на културата ще бъде открит традиционният Пролетен панаир на книгата, а вечерта за 33-и път ще бъдат връчени театралните награди Аскеер, като за цялостен принос ще бъде отличен актьора Руси Чанев.

Празнични шествия, в които ще се включат ученици предстоят днес в Бургас, Сливен, Велико Търново и в други градове. В София в шествие от президентството до Националната библиотека ще се включи държавния глава Румен Радев. В 18:30 той и съпругата му ще бъдат домакини на празничен прием в Националния исторически музей.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пецата

    0 1 Отговор
    Аз па не четем книги щото ми е досадно 😆