Last news in Fakti

26 Май, 2024 03:11 927 1

Шон Бейкър грабна голямата награда на фестивала в Кан за "Анора"

  • кан-
  • награда-
  • шон бейкър

Режисьорът посвети филма на всички сексуални работници

Шон Бейкър грабна голямата награда на фестивала в Кан за "Анора" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският режисьор Шон Бейкър грабна голямата награда на филмовия фестивал в Кан - "Златна палма" - за своята свободолюбива продукция "Анора" с участието на Майки Мадисън, предаде БНР.

Тя изпълнява главната роля на танцьорка, която се сдобива с богат клиент, но се сблъсква с гнева на родителите му - руски олигарси.

Като председател на журито режисьорката на "Барби" Грета Гервиг похвали "Анора" като "невероятен, човешки и хуманен филм, който завладя сърцата ни", предаде БГНЕС като се позова на АФП.

Бейкър посвети филма на всички сексуални работници.

"Това буквално беше единствената ми цел през последните 30 години, така че наистина не съм сигурен какво ще правя с остатъка от живота си", каза той.

На 77-ото издание на фестивала на Френската ривиера бяха показани няколко силно заредени с напрежение феминистки и политически филми, както и много кървища и секс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За съжаление

    2 0 Отговор
    Наградата трябваше да вземе All we imagine as light, който взе все пак награда, но втора по важност, а не първа, както заслужаваше. Дали е случайно, че на премиерата на червения килим главната актриса се появи и премина по червения килим с чантичка във формата на резен диня - символ на подкрепата за Палестина ( изглежда това е скрит символ за тази подкрепа, виждам в Инстаграм )?!! Филмът направи фурор в Кан. Получи най-многобройните овации ( заедно с филма на иранския режисьор ), получи най-високата оценка 3.3 заедно с Анора, но Анора имаше повече отрицателни оценки в сравнение с All we imagine as light, и критиците го засипаха с похвали, нарекоха го поезия в киното, и още много, много други. Кан: ние сме ЗА жените режисьори, поканихме жена режисьор за председател на журито ни, ние сме ПРОТИВ войната Русия - Украйна, на руските режисьори им е забранено да стъпват в Кан ( освен ако не са избягали от Русия и против Путин ), обаче ще наградим с първа награда филм с главна героиня проститутка, която се омъжва за руски олигарх, и с режисьор, чиято мисия е да премахне стигмата от секс работничките. Думите му: " това е най-древната професия, трябва да премахнем стигмата от тях, защото досега имаше стигма, а не е хубаво да я има." ?????