Last news in Fakti

25 Юни, 2024 16:30 544 0

„Споделете музиката“ с вашите деца през юли в Квадрат 500

  • софийска филхармония-
  • струнен квартет-
  • стефан врачев

На 7 юли Струнен квартет „Филхармоника“ и пианистът Стефан Врачев ще запознаят най-малките почитатели на класиката със струнните инструменти в оркестъра. На сцената ще помага младият актьор Давид Крумов, който ще разкаже рицарски истории с вълшебния квартет

„Споделете музиката“ с вашите деца през юли в Квадрат 500 - 1
Снимка: Софийска филхармония

Детските образователни концерти на Софийската филхармония се местят на открито в атриума на Квадрат 500. Те ще се проведат в четирите недели на месец юли от 18ч. Публиката ще чуе от барокова до съвременна музика, а куклата Форти ще разказва интересни истории на най-малките меломани.

На 7 юли Струнен квартет „Филхармоника“ и пианистът Стефан Врачев ще запознаят най-малките почитатели на класиката със струнните инструменти в оркестъра. На сцената ще помага младият актьор Давид Крумов, който ще разкаже рицарски истории с вълшебния квартет.

На 14 юли музикантите от Духов квинтет към Софийската филхармония и куклените актьори Камен Асенов и Венцислава Асенова ще разкажат на децата за духовите инструменти като част от оркестъра в концерта „Форти и Духов квинтет“.

На 21 юли отново Струнен квартет „Филхармоника“ ще ви омагьоса с „Истории с вълшебния квартет“. На сцената ще им помага актрисата Сандра Петрова.

Последният детски концерт на открито е на 28 юли. „Малки музикални тайни“ и етикетът на поведение в залата представят музикантите от Класик Арт ансамбъл, Алина Михайлова – виолончело и актрисата Сандра Петрова.

Входът за концертите е от бул. „Васил Левски“.

Концертите се осъществяват с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА