28 Февруари, 2014 13:24 4 129 0

Зуека и Стефан Щерев изпращат бг студент на филмов конкурс в Лондон

  • димитър стафидов-
  • римейк-
  • филм-
  • конкурс-
  • лондон

На бляскавата финална церемония ще участват звезди от ранга на Уилям Дефо, Кийра Найтли, Кевин Спейси

Зуека и Стефан Щерев изпращат бг студент на филмов конкурс в Лондон - 1
Победителят Димитър е с карираната риза в средата, най-вляво са актьорите Зуека и Стефан Щерев

Димитър Стафидов е големият победител в киноконкурса на Jameson и сп. Empire. Талантливият едва 19-годишен първокурсник в специалност „Кино и екранни изкуства“ в НБУ успя да се пребори с конкуренцията с римейк на култовия и любим на поколения в целия свят филм “Междузвездни войни: Епизод IV”.

Призът бе връчен на специална церемония, в която журито на конкурса награди десет заглавия в различни категории. Васил Василев-Зуека, Стефан А. Щерев, Драго Симеонов и Стоян Георгиев имаха нелеката задача да изберат един победител в годината с най-сериозна конкуренция и цели 38 участващи филма.

Награденият римейк на „Междузвездни войни: Епизод IV“ може да се види на линк http://www.jamesonempirediss.com/videos/watch/957

Щастливият победител заминава за Лондон в края на месец март, за да се включи в големия световен финал, където ще премери сили с победителите от повече от 20 държави участници в конкурса, сред които Англия, Чехия, Румъния, Чили, Япония, Гърция, Казахстан и др. С него ще пътува и Гергана Попова, която помага на Димитър за реализацията на късометражната продукция. Водач на българската група в Лондон ще бъде прекрасната Гери Турийска, която ще бъде и специален гост на бляскавата церемония по връчването на големите награди на списание Empire в компанията на звезди от ранга на Гари Олдман, Уилям Дефо, Кевин Спейси, Кийра Найтли и много други.

Глобалният финал на надпреварата е на 28 март 2014 г. При евентуално класиране в световния Топ 5, Димитър Стафидов и Гергана Попова ще получат изключителната възможност да присъстват на церемонията на списание EMPIRE на 30 март. Независимо от изхода на финала, всички победители ще се присъединят към голямото парти, където ще имат шанса да се запознаят с някои от най-големите имена на световната кино индустрия.

За четвърта поредна година България се включи в един от най-любопитните и забавни кино конкурси в света - Jameson Empire Done in 60 Seconds. Талантливите ни режисьори - професионалисти, любители и мечтатели, имаха нелеката задача да пресъздадат класически филм в не повече от 60 секунди. Оценяването на подадените 38 заявки бе дело на звездно жури в състав: актьорите Васил Василев-Зуека и  Стефан Щерев, както и журналистите Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев.

В отделните категории се откроява изключително забавният римейк на „Глутница кучета“ на популярния актьор Николай Станоев. За прекрасното си изпълнение той получи наградата за най-добра мъжка роля в конкурса. Сред останалите силни попадения можем да отбележим и четирите римейка на „Гравитация“, зад два от които стоят добре познатите ни шампиони, достигнали световния Топ 5 през 2012, Мелина-Елина Бондокова и Росен Илиев. Останалите награди в конкурса грабнаха страхотните едноминутни версии на „Психо“, „Чикаго“, „Лолита“, „Планината Броукбек“.

Всички участващи филми в конкурса може да видите на официалната страница на надпреварата:
http://www.jamesonempirediss.com.

На предстоящия финал в Лондон международно жури, съставено от доказани имена от филмовата индустрия, ще избере най-добрите пет филма, които на 30 март, 2014 г. ще достигнат до заветната церемония по връчването на големите награди на списание Empire. Церемонията е един от най-значимите кинофоруми на планетата, в който изборът на победители в отделните категории се извършва от читателите на най-популярното филмово списание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА