Last news in Fakti

2 Март, 2014 19:30 1 445 0

Турска телевизия засне нашите "Концерти за бебоци"

  • "концерти за бебоци"-
  • софийската опера и балет

Известната актриса Илка Зафирова с внучката си беше сред публиката

„Концертите за бебоци“ – актуалният като посещаемост и интерес хитов порект на Софийската опера и балет, ще бъдат отразени с 4-минутен репортаж от турската държавна телевизия TRT Turk. Екип на телевизията, която се гледа по целия свят, посети концерта на 2 март и ще излъчи репортажа в програмата за култура от света „Девриалем“. Тя е в ефир всеки делничен ден от 15.30 ч.

Кореспондентката на турската телевизия за България Севда Дюкянджи сподели, че се е развълнувала до сълзи от видяното и че съжалява, че нейната дъщеря е надхвърлила възрастта за посетители на тези концерти. „Ще я доведа на предстоящата на 20 март премиера на „Пепеляшка“ от Росини“, увери Севда.

Тя разговаря с много родители на бебоци след края на концерта. Таткото на едногодишните близнаци Мартин и Александра разказа как и двамата са се забавлявали много по време на първото им посещение в Операта. Пред камерата на TRT Turk същото каза майката на едногодишния Емануел. Сред интервюираните бе и обичаната актриса Илка Зафирова, която бе довела двегодишната си внучка София за пръв път на такъв концерт.

И на втория мартенски ден Баба Марта лично уважи най-малките зрители на Софийската опера и балет. Нейните асистенти – младите изпълнители в концерта, зарадваха децата с мартенички. Специалната програма за началото на първия пролетен месец включваше много изненади. Режисьорът Юлия Кръстева увери, че новостите в „Концерти за бебоци“ няма да спират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА