Last news in Fakti

8 Март, 2014 14:59 932 0

Кулминация на "Кукерландия" в Ямбол

  • кукерландия-
  • фестивал-
  • ямбол

Днес е кулминацията на Международния маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол. В конкурсната програма са включени кукерски групи от всички краища на страната. Над триметрови маски са най-голямата атракция на фестивала, предаде БНР,

Днес и утре ще е състезателното дефиле на кукерските групи, за чието автентично представяне ще следи жури с председател проф. Георг Краев. За победителите е гласуван награден фонд в размер на 10 000 лева, като двете най-добри групи ще получат парична премия от по 2 000 лева.  Силно и разнообразно ще бъде присъствието на чуждестранните групи в тазгодишната „Кукерландия”. Формации от пет държави ще пресъздават най-доброто от своя фолклор в специалната концертна програма - „Празник без граници”, който започва днес от 16 часа. Преди техния концерте предвиден импровизираният конкурс за най-атрактивна кукерска „булка”, тематично обвързан с празника на жената - 8 март.

Община Ямбол тази година инициира кампанията „Спомен от Кукерландия - 2014”, в нея със свои фотоси могат да се включат както любители фотографи, така и професионалисти. Постъпилите снимки ще бъдат публикувани на сайта на община Ямбол, а най-добрите фотоси ще бъдат използвани за реклама на фестивала в навечерието на следващото издание на „Кукерландия”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА