Last news in Fakti

22 Април, 2014 14:10 2 640 1

Милица Гладнишка в късометражен филм, селектиран за фестивала в Кан (видео)

  • кан-
  • филм-
  • късометражен-
  • „janne of love”-
  • "одеон"-
  • милица гладнишка

Или защо любовният език бързо се разпада и всеки заговаря на собствения си...

Българският филм „Janne of Love”, който е селектиран за късометражната програма на Международния кинофестивал в Кан 2014, ще бъде показан предпремиерно на 9 май, петък, от 20.00 часа във филмотечно кино „Одеон“.

„Janne of Love” е забавно изследване на проблемите с комуникацията, културните различия и предразсъдъците на съвременния европеец. Трите езика – български, фински и английски, „се разбират, крият мръсни помисли и се конфронтират” точно както и героите, загатвайки за невидимите граници в глобализиращия се свят.

Това шеметно пътуване започва от България, където Милица (в ролята е певицата Милица Гладнишка) и Ани се запознават с двама финландци – Тимо и Илкка. Бирата се лее, температурите се покачват, както и страстите. След като се напушват и безразсъдно престъпват закона, чувствата на главните герои еволюират и кулминират в безсрамно обяснение в любов на дансинга.

Финландия, Тимо и Милица са вече женени. Насаме те са идеалната двойка, но пред хората веселата и шумна Милица създава главоболия на Тимо. Скоро стереотипното мислене става причина „любовният им език” да се разпадне и всеки да заговори на собствения си. Клишетата и предубежденията, които източно- и западноевропейците хранят едни към други, избухват в неудържимо смешен скандал.

Ще има ли решение на този вечен конфликт? И кой всъщност е Яне?!

Лентата на продуцентска компания „Червена точка 6“ е реализирана с любезното съдействие на Посолството на Финландия у нас, Аудиовидео „Орфей”, Община Несебър и Очна клиника „Зора”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lina Vladi

    0 0 Отговор
    http://www.festival-cannes.com/en/article/60542.html