Last news in Fakti

20 Май, 2014 16:12 1 452 0

Нина води заместниците на Зуека на турне в Русия и Япония

  • театър-
  • "кредо"-
  • нина димитрова-
  • зуека-
  • "шинел"-
  • гогол-
  • русия-
  • япония

Новите актьори на Театър Кредо тръгват на поход към световните сцени

След като каза сбогом на Зуека – своя дългогодишен партньор на сцената и в живота, актрисата Нина Димитрова продължи напред с дързост и размах. Тя извади на сцената на Театър 199 в нов състав двата легендарни спектакъла на Театър "Кредо" - "Шинел" по Гогол и "Каквото направи дядо, все е хубаво" по Андерсен.

Нина замени Зуека в представленията с двамата млади талантливи актьори Стелиан Радев и Димитр Несторов и предизвика фурор през новия театрален сезон. Сега на новия тим предстои да превземе и световните сцени с първото им международно турне. То стартира през юли в Русия. За Димитр Несторов руският език не е проблем, тъй като той е наполовина украинец и е научил текста за ролята си в " Каквото направи дядо..." само за 5 дни! Сега помага на Стелиан Радев за "Шинел" .

Цяла армия преводачи са впрегнати за следващата им дестинация – Япония. Публиката в Токио, Сапоро, Фукошима и други японски градове очаква с нетърпение гастрола на Театър "Кредо" през октомври и ноември.

Преди да тръгнат по света обаче, триото Нина, Стенли и Митко ще зарадват феновете на театъра в Стара Загора. На 27 май ще покажат "Шинел", а на 28 май - "Каквото направи дядо, все е хубаво" на сцената на Държавния куклен театър в града.

Следващият месец „Кредо“ ще отпътува към Русе, за да открие международния театрален фестивал в крайдунавския град.  Срещата на публиката”с "Шинел" е на 16 юни, а с "Каквото направи дядо..." на 17 юни  в  Драматичен театър „Сава Огнянов”. За Стелиан Радев това е сериозно изпитание, защото ще се представи в родния си град вече като професионален актьор.

Между двете гостувания в страната, новото трио на Театър „Кредо”ще изиграе в края на този сезон спектаклите и в Театър 199 "Валентин Стойчев” - "Шинел"  на 6 юни, а "Каквото направи дядо" на 11 юни.

Нина не сбърка в творческата си преценка за избора на новите си партньори. Зрителите са единодушни, че младите й колеги са изключително талантливи и харизматични актьори, а спектаклите на Театър „Кредо” с тяхно участие са още по-вълнуващи и все така уникални. На 23 май Стенли и Митко ще се дипломират в НАТФИЗ, където Нина им беше и преподавател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА