27 Май, 2014 16:34 3 225 0

Палми Ранчев, Мирела Иванова и Емилия Дворянова с пролетни номинации "Хеликон"

  • "хеликон"-
  • награда-
  • книжарница-
  • палми ранчев-
  • мирела иванова-
  • емилия дворянова

Номинирани са два сборника с разкази и един роман

Палми Ранчев, Мирела Иванова и Емилия Дворянова с пролетни номинации "Хеликон" - 1
Мирела Иванова

Пролетните номинации за литературната награда „Хеликон” ще бъдат връчени утре от 17.30 часа в книжарницата от веригата, която се намира във фоайето на ресторант "България". Сборниците с разкази „Боксьори и случайни минувачи” на Палми Ранчев („Жанет 45”), „Всички разкази са за теб” на Мирела Иванова („Прозорец”) и романът „При входа на морето” на Емилия Дворянова („Обсидиан”) са трите удостоени книги на пролетните номинации за наградата за нова българска художествена проза.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Членовете на журито Кристин Димитрова, Калин Донков (председател), Бойко Ламбовски, Андрей Захариев и Юри Лазаров отчетоха ситуацията в страната и си казаха: „Изборите отминават, но добрите книги все ще се четат...” 

Във време на абитуриентски балове и следизборни сметки пролетните номинации ще бъдат връчени на 28 май, сряда, от 17.30 часа в уютното пространство на книжарницата „Хеликон- България”, булевард „Цар Освободител” № 4.

Там обстановката ще бъде по-различна от обичайната напоследък. Ще се говори за литература, ще се слуша музика... А след кратките и емоционални думи на номинираните ще се изпие чаша вино. И ще си говорим тихо за смислени и съдържателни неща, обещават организаторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА