Last news in Fakti

28 Май, 2014 15:54 1 225 0

След 2-годишна пауза Георги Христов пак ще пее в София

  • георги христов-
  • концерт-
  • ндк-
  • национално турне

Концертът на 26 ноември в Зала 1 на НДК ще увенчае националното турне на певеца

След двегодишно отсъствие от софийската сцена Георги Христов обяви дата за концерт в столицата. Певецът събира почитателите си на 26 ноември в Зала 1 на НДК от 19.00 ч. На шоуто ще представи дългоочаквания си нов албум, издържан в стил мелодичен поп. Дискът е планиран да излезе официално на пазара до края на годината.

В концерта ще вземат участие бендът на Георги Христов „Черно и бяло” и специални гости.

„Моите почитатели очакват от мен качествен продукт! Нямам право и не мога да си позволя да ги разочаровам! Надявам се с концерта си да им подаря малко радост и топлина, да излязат от залата изпълнени с енергия и положителни емоции!” – каза Георги Христов в началото на подготовката за голямото събитие.

Галаконцертът в София е част от националното турне на Георги Христов, което започна от Варна в края на април. Спектакълът в морската столица традиционно се увенча с огромен успех, поради което организаторът запази дата за втори концерт в града - коледен, на 11 декември. 

Националното турне на Георги Христов включва над 10 града в страната. На 26 юни ще бъде концертът в Пловдив, а на 9 юли – в Бургас. Следващите градове са Русе, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Враца, Плевен, Кюстендил, Благоевград, Ботевград и др. Датите са в процес на уточняване. Информация за тях ще бъде публикувана на официалната фейсбук страница на певеца. 

Билетите за концертите ще се продават в мрежата на Eventim.bg. Има специални ВИП места с пакет подаръци.

Певец, композитор, текстописец, продуцент, издател. Георги Христов е смятан за най-големия глас в българската поп музика.

Има 13 албума, повечето от които заемат първото място в годишни класации по продажби. От 2000 г. има собствена компания, чрез която продуцира и издава последните си седем албума.

Георги Христов е автор на текста и музиката на близо 80% от произведенията в репертоара си. Изпълнява музика от различни стилове – поп, мелъди рок, латино, български фолклор и предкласика… Композирал е и песни, представяни от чужди изпълнители. За него пишат ноти творци като голямата Алла Пугачова, която му подари “Любов”, като талантливия италиански певец и композитор Джани Фиорелино. Работил е с американски студийни музиканти и аранжори в чужбина по няколко международни проекта.

Изнася малко концерти, но на изключително ниво – истински спектакли, на които демонстрира рядко срещани вокални качества и пленително сценично поведение, безупречно артистично присъствие и завладяващ контакт с публиката.

Носител е на най-големите награди на всички престижни музикални конкурси у нас, на най-високото отличие Гран При от всеки от четирите международни форума, на които се е явявал в чужбина, два пъти е удостояван с „Кристална лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци и с още редица награди за изключителни творчески постижения! Тази година бе удостоен и с най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век”. Има гастроли на пет континента.

Той е сред най-големите имена в българската популярна музика - позиция, извоювана с талант, труд и упоритост. Артист, който продължава да развива своята дарба, да бъде все така нестандартен, търсещ, модерен, но и верен на себе си творец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА