Last news in Fakti

30 Май, 2014 15:27 1 322 0

20 минути овации за Деян Донков и компания в Скопие

  • македония-
  • фестивал-
  • театър-
  • александър морфов-
  • "полет над кукувиче гнездо"-
  • деян донков

Спектакълът на Александър Морфов Полет над кукувиче гнездо прави фурор на театрален фестивал в Македония

Публиката в Скопие възнагради българските актьори от спектакъла "Полет над кукувиче гнездо" с двайсетминутни аплодисменти. На 27 май Народният театър "Иван Вазов" гостува на сцената на Македонския национален театър с култовото представление на режисьора Александър Морфов. Гастролът е в рамките на първия Международен театрален фестивал МНТ ФЕСТ в столицата на Република Македония, който ще продължи до 5 юни.

Ден преди спектакъла Александър Морфов даде пресконференция по повод на предстоящото представяне, която премина при изключителен интерес. "Текстът все още е актуален, въпреки че е написан преди 40-50 години, защото и днес човек има проблем да бъде своето аз", коментира главният режисьор на Народния театър.

Спектакълът се игра пред пълен салон, а екипът бе посрещнат възторжено от македонската публика, съобщиха от театъра.

Ето и отзиви от тамошната преса.

в. Дневник:
"Александър Морфов още веднъж доказа, че е много голям европейски режисьор. Публиката не трепна три часа и половина, за да не пропусне нищо от представлението. Морфов ни показа как трябва и може да се работи за да се стигне до върха. Спектакълът на Морфов доведе публиката до катарзис".

в. Вечер:
"Наистина беше удоволствие, рядка възможност и почти пречистващо преживяване да бъдеш свидетел на събитието "Полет над кукавичкото гнездо" на театър "Иван Вазов" от България. Повече от впечатляващо е да се види как актьорската енергия е съсредоточена и талантът на актьорите успява да докосне всяка струна на чувствата на зрителя... Разбира се, тази актьорска мечта се осъществява от 23-мата безупречни актьори и от режисьора Александър Морфов, който трансформира познатото четиво на Кен Киси, претворено в култовия филм на Милош Форман, в истински трагичен театрален спектакъл!

Четата на Морфов се предвождаше от изключителния Деян Донков и Рени Врангова. Всички актьори създадоха едно живо тяло. Такава прецизна колективна актьорска игра не сме виждали отдавна не само по нашите сцени".

Сред звездите на спектакъла са още Иван Бърнев, Руси Чанев, Стоян Алексиев, Илияна Коджабашева и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА