3 Юни, 2014 11:50 2 561 0

Звезди и легенди откриха новия Цирк "София"

  • цирк-
  • дресура-
  • шапито-
  • артисти-
  • клоун-
  • фери янакиев-
  • силвестър лолов

Деца и възрастни ще могат да видят дресура на повече от 25 вида животни и птици

Куп звезди дойдоха на откриването на възродения Национален цирк „София“. Рок лъвицата Милена Славова, фолкпевиците Нелина и Еми Стамболова, тв водещата Ива Екимова, бащата на „Като лъвовете“ – режисьорът Ники Априлов и много легендарни циркови артисти уважиха премиерата на спектакъла „Завръщането на една легенда“.

Под купола на шапитото, разпънато на бул. „Скобелев“ до мол „София“, се събраха дъщерята на Лазар Добрич със семейството си, съпругата на Тошко Козаров, фамилия Ковачеви, Тереза Панова, Иван Владимиров – първият българин, изпълнил „колелото на смъртта“, братя Кондови, Цветан Дуков, Даринка Юлиева, Пенка Генчева, Емилия Иванова – акробатка от първата трупа „Кехайови“, която е в книгата за рекорди на Гинес, и много други.

Деца и възрастни видяха дресура на повече от 25 вида животни и птици – зебри, двугърби и едногърби камили, тибетски якове и африканско ватуси, огромни алигатори, арабски коне, лами, понита. Един от алигаторите се излегна върху тялото на доброволка от публиката, а после отвори паст, за да може неговият австрийски треньор да постави вътре главата си. Освен от Австрия, на манежа гостуват артисти от Румъния и Русия. След дълго отсъствие там се завръща известният клоун Фери Янакиев, чийто баща е дългогодишният артистичен партньор на легендарния Тошко Козаров.

За съжаление кметът на София Йорданка Фандъкова не можа да дойде лично да пререже лентата за откриването на цирка, затова вместо нея го направи Малина Едрева – председател на комисията по култура, образование и вероизповедание. С ножица в ръце бяха и ветеранът на цирковото изкуство у нас Кръстьо Първанов - единственият роден носител на голямата награда „Златният клоун“ от фестивала в Монте Карло и бивш директор на прочутия в миналото цирк, както и настоящият директор на цирка Силвестър Лолов.

Спектаклите - всеки ден от сряда до неделя от 18.30 ч., а в събота и неделя и с допълнителни представления от 16 ч., са в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА