Last news in Fakti

4 Юни, 2014 14:36 1 212 0

Зала 1 на НДК и спортната зала в Търново замръзват

  • балет-
  • балет на лед-
  • санкт петербург-
  • ледена парзалка-
  • софия-
  • велико търново

За представлението на Балет на лед на Санкт Петербург са нужни поне 3 дни подготовка

Потайностите на Санкт Петербург се разкриват пред нас с една неповторима танцова формация, част от вековната руска култура - Балет на лед на Санкт Петербург.

Сцената в зала 1 на НДК за първи път ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Това е прецедент в историята на шоубизнеса в България. Едновременно с това ще бъде сцена за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“, както и „Пепеляшка“ и „Ромео и Жулиета“ по Прокопиев.

Зала 1 на НДК обаче, не е идинственото място, което ще се заледи. За първи път в историята на Велико Търново ДКС „Васил Левски“ ще замразне,  за да представи на българската публика неповторимия руски Балет на лед (Saint-Petersburg BALLET ON ICE). Представлението ще бъде на 26 ноември от 19:00ч. Този проект е част от културната програма на град Велико Търново за кандидат за Европейска столица на културата 2019.
Невероятните руски балетисти-фигуристи ще бъдат в България за първи път и то не с един, а с два концерта – в София и във Велико Търново. Сцената и в двата града ще бъде подготвяна цели три дни по-рано. Ще бъде замразена огромна площ, като изискванията на мениджмънта по позиционирането и здравината на ледената пързалка са много стриктни. Една изключителна продукция, дете на вековната руска култура, прекрасна атмосфера на класически балет от Чайковски и пируети от световноизвестни състезатели по фигурно пързаляне – това е  балет на лед на Санкт Петербург.

В балет на лед на Санкт Петербург участват европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Лео Коркин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА