Last news in Fakti

20 Юни, 2014 14:02 1 122 0

Отлагат културни събития заради траура и лошото време

  • варна-
  • театър-
  • "спанак с картофи"-
  • опера в летния театър-
  • "дон жуан"-
  • ним-
  • боянската църква-
  • софийският средновековен панаир-
  • божидар димитров

Спектакли, фестивали и панаири ще се състоят на по-късни дати или ще отпаднат

Отлагат културни събития заради траура и лошото време - 1
Спектакълът "Спанак с картофи" със звездите Карамазов, Бахаров и Вергов ще се играе във Варна чак на 9 юли. Снимка: Симон Варсано

Във връзка с трагичните събития във Варна и обявения ден на траур, от театър "Българан" съобщиха, че отменят предварително планираното за 23 юни представление на комедията "Спанак с картофи" с участието на звездите Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Захари Бахаров. Новата насрочена дата е 9 юли от 19.30 часа. Всички закупени билети и ваучери за гастрола на столичния Сатиричен театър във Варна ще важат без презаверка. Изказваме своите съболезнования на близките на загиналите, допълват организаторите.

Заради метеорологичната обстановка пък друго събитие в морската столица – фестивалът „Опера в Летния театър“, се отлага от тази вечер за утре вечер, 21 юни, и сменя сцената. „Каним зрителите, закупили билети за първия фестивален спектакъл "Дон Жуан" от Моцарт, утре, 21 юни, събота, от 19.00 ч. на Основна сцена на Театрално-музикалния продуцентски център“, съобщават организаторите, като уточняват, че билетите ще важат без заверка.

Отложени културни събития ще има и в столицата. Националният исторически музей в Бояна и "Модус Вивенди-Средновековно общество в България" изразяват съпричастност към пострадалите от бедствената ситуация в страната, изказват съболезнования на близките на загиналите и отменят Софийския средновековен панаир, който трябваше да се състои на 21 и 22 юни в Боянската църква, съобщи директорът на НИМ проф. Божидар Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА