Last news in Fakti

6 Юли, 2014 17:06 825 0

Няма епидемия от летен грип

  • епидемия-
  • летен грип-
  • болни-
  • д-р ангел кунчев-
  • хепатит а-
  • морска вода

Няма голям брой болни по морето, увери главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев

Все повече хора се оплакват от висока температура, болки в гърлото, повръщане и разстройство, но главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев успокои, че няма епидемия от летен грип. Всичко е както всяка година, каза той пред БНТ. И препоръча да се спазва лична хигиена и да се внимава какво се консумира от улицата или на плажа.

Няма голям брой болни по морето, следим ситуацията, добави още той. Кунчев увери, че е почти невъзможно да се разболеем с хепатит А, къпейки се в морето. Теоретично е възможно, но никога не е срещан такъв случай у нас, увери д-р Кунчев.

Трябва да се изпият литри морска вода, за да се стигне до нещо подобно, а и самата вода в морето не е благоприятна среда за развитие на бактерии, обобщи специалистът.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА