Last news in Fakti

7 Юли, 2014 15:56 818 1

ГЕРБ се съгласи да присъства в НС заради бюджета на НЗОК

  • герб-
  • се съгласи-
  • да присъства-
  • нс-
  • бюджета-
  • нзок

491 млн. лв. дефицит за здраве

Днес се проведе съвместна среща между ръководството на Български лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, председател и д-р Юл. Йорданов, зам.-председател и председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от Българския лекарски съюз. .

В резултат на проведените разговори и обсъдените проблеми, бе прието следното споразумение:

„Като отчитаме че, в бюджета на НЗОК е формиран дефицит от 491 млн. лв.; има риск от катастрофа в системата на  здравеопазването; липсват адекватни действия в сектора за неговото стабилизиране от страна на правителството Орешарски през изминалата една година от управлението му;

Заявяваме, че е наложителна актуализация в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014 г., внесен от Министерски съвет незабавно в Народното събрание и предлагаме средствата да се осигурят за сметка на Държавния бюджет от Раздел II Разходи, т.4 Резерв за непредвидени и неотложни разходи – за икономически растеж и държавност (500 млн.)

ГЕРБ декларира, че ще присъства в пленарна зала на НС, при условие, че актуализацията в бюджета на НЗОК, съответно на Държавния бюджет за 2014 г., е внесена от МС в рамките на седмицата 07.07 - 12.07. 2104 г. и е точка за разглеждане на редовното или извънредно заседание на Народното събрание.
ГЕРБ поема този ангажимент пред БЛС и обществото, осъзнавайки тежестта на проблема, критичната ситуация за българското здравеопазване и необходимостта от бързи мерки, по които следва да се демонстрира надпартийна отговорност.”

ПГ на ГЕРБ е съгласна с проекта за програма на 42-то Народно събрание /НС/, приложена към поканата от Михаил Миков за разговори. Това се казва в писмо на лидера на партията и групата Бойко Борисов до парламентарния председател, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. От ГЕРБ обаче настояват в дневния ред на депутатите да бъдат включени актуализация на държавния бюджет и на този на НЗОК. Консултациите между политическите сили, представени в НС, за уточняване на програмата за работа са утре /8 юли/ от 11.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    много се краде нищо чудно