16 Юли, 2014 10:47 3 180 0

Тясната връзка между любовта, секса и храната

  • любов-
  • секс-
  • храна

Не можем да се чувстваме романтично, ако сме гладни

От много години на сам, психолози по целия свят се опитват да открият има ли тясна връзка между любовта, секса и храната, каква е тя и на какво се базира. За някои хора любовта и секса винаги вървят ръка за ръка, а за други храната и любовта са в неразривна връзка. Има известни храни като стриди, които се използват за да привличат сексуално споделяне, или шоколадови бонбони, които често се използват, за да декларират любовта.

Сентенцията „Любовта на мъжа минава през стомаха” има и своето научно обяснение, а жените добре знаят, че това е силен коз към сърцето на силния пол. „Любовта е сладка, секса пикантен„ – Това е част от заключението на доктор Мариан Фишер, която през голяма част от своята кариера на психолог, изследва мястото на храната при физическата активност и силата на нашите чувства. 

Има една много тясна връзка между трите най- важни за човек приоритети - любов, секс и храна. Според проведено изследване на над 100 човека, 80 % от тях не се чувстват романтично, ако са гладни, независимо от страничните фактори и човека, който се намира до тях.От друга страна, когато за първи път се запознаете с някой и той ви привлече вниманието, често губите чувство на глад. Нашите тела произвеждат химически стимулант, фенилетиламин , както и норепинефрин. Благодарение на тях, много от нас губят апетита си. Човешката необходимост от храна и секс са в основите на нашата природа, което ги толкова тясно свързани. Когато се храним, ние използваме много от сетивата си- вкус, поглед, мирис, допир. Тези усещания са почти същите като тези, които изпитваме по време на секс.

Известен факт е, че някой храни действат като афродизиак и е достатъчно само да ги помиришете, за да увеличите сексуалното си желание. На база, международно изследване, foodpanda.bg, подбра някой от най-основните.

- Шоколад - Още от 1600г., шоколадът е смятан за основен афродизиак. Той съдържа химически ЧСИ, с което се създава прилив или чувство на еуфория като предизвиква отделянето на допамин. Поради тези си свойства, през 18 век, е бил забранен за консумация от монаси и монахини.

- Бадеми – достатъчно е само да помиришете бадем, за да увеличите желанието за секс. Като допълнителен бонус, бадемите подобряват здравето на сърцето.

- Сирене чедър - Когато сте на среща с някой от противоположния пол, консумацията на чедър , може да отключи чувства към този човек.

- Банани - Важни са за производството на полови хормони, защото те съдържат високи нива на калий и витамини.

- Подправките - Женшенът повишава либидото. Канелата и индийското орехче също стимулират сексуалните чувства. Билките и подправките намаляват тревожността и задръжките, увеличават кръвообращението, и повишават нивото на желание.

- Виното - Ако планирате романтична вечер, бутилката вино е задължителна, стига консумацията да е в умерени количества. Прекомерната употреба на алкохол има негативен ефект и намалява желанието за секс при жените.

И храната, и любовта, и секса се коренят в нашата биология, затова направете „афродизиак кошница” , в която да сложите някой от посочените храни. Вниманието, което ще отделите за приготвянето и ще повиши нивата на допамин и ще засили любовта към половинката ви, а консумацията им ви гарантира една незабравима вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА