Last news in Fakti

5 Август, 2014 08:55 1 208 0

Успешно първо европейско турне на група SEVI

  • sevi-
  • турне-
  • група-
  • музиканти-
  • европейско

Финалът беше на сцената на най-стария фестивал в Европа Gitarijada – Сърбия

След като подгряваха Europe на фестивала в Каварна това лято и станаха избраници на международното жури, беше време музикантите от група SEVI да изсвирят песните си и извън страната и да покажат какво могат и на международна сцена.

Вчера те се върнаха от първото си си турне извън пределите на страната, след кратка, но интензивна обиколка на Италия , Гърция и Сърбия.

Финалът на турнето беше на огромната сцена на Зайчарския фестивал Gitarjada 2014, споделиха музикантите пред Факти.бг.

Турнето на SEVI включваше седем дати, като стартира от Аспровалта ( Гърция) на 19.07, премина през северна и централна Италия и завърши в Зайчар ( Сърбия )на 02.08.2014. Там бандата се изяви непосредствено преди голямата сръбска група Riblja Čorba и веднага спечели сърцата на публиката. Минути преди да се качат на сцената SEVI дадоха ексклузивно интервю за BEST TV Сърбия.

Родните музиканти бяха първата българска група стъпила на фестивала Pirates of Rock в Малеско ( Италия ), където преоблечени като пирати се превърнаха в сензацията на фестивала!

В Гросето ( Тоскана ) в съвместен концерт с италианския певец и композитор Пино Биаджоли пък SEVI представиха най-новия си сингъл ON MY OWN, написан от Светлана Близнакова и Пино преди близо 8 години в италианска версия!

Музикантите споделят, че са заредени с много приятни емоции от турнето, а топлото посрещане на публиката навсякъде ги е радвало най-много.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА