Last news in Fakti

25 Септември, 2014 13:17 884 0

Квартет Destiny наследява музиката на Hypnotic

  • destiny-
  • hypnotic-
  • квартет

Цигуларката Гергана Алексиева се завръща с нов проект

Цигуларката Гергана Алексиева, която бе в основата на успешния квартет Hypnotic от създаването му, се завръща на сцената с новия си проект – дамския квартет Destiny. Италианските продуценти – композиторът Маурицио Абени и носителят на Оскар, тонрежисьорът Марко Стречони - работиха цяло лято по концепцията на проекта.

По повод първия запис на Destiny Стречони пристига в София след броени дни. У нас той е и във връзка с поредната си колаборация със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, с  който втора година записва филмова музика. Разбира се освен с новите пиеси, момичетата от формацията ще радват меломаните и с незабравимите аранжименти на Маурицио Абени, който предостави на квартет Destiny изключителните права за своята музика.

Ето кои са съучастниците на Гери по пътя на успеха:

Най-младият  член на групата Джанина Драгоева (цигулка) блести със завиден интелект за крехката си възраст. Амбицията  й  за развитие на нови музикални хоризонти я направи перфектния участник в новия проект. Любимка на всички, Джани се превърна  в талисмана на Destiny. Тя може да се похвали още и със съвместни изяви с цяла плеяда български и чуждестранни музиканти (Теодосий Спасов, Акага, Миро) (Райън Лесли, Джейкъб Стадел). Неин „специалитет“ са телевизионните и шоу формати VIP Brother, "Шоуто на Слави", Евровизия.

Ивелина Туджарова е един от най-талантливите млади виолисти в България. Фактът, че тя е част от състава на Софийска филхармония, говори сам за себе си. Страстно отдадена на класическия жанр, Ивелина  е обиколила света с български и международни класически оркестри и камерни състави.

Лора Табакова (виолончело) прекарва по-голямата част от живота си, радвайки чуждестранната публика. Десетките концерти с камерни състави по света правят Лори един изключителен инструменталист със заразяващо артистично присъствие. С изразен вкус към перфекционизма, тя е шлифовала стила си в престижни майсторски класове и музикални академии у нас и по света (Москва, Лондон, Лугано).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА