Last news in Fakti

1 Октомври, 2014 16:12 1 188 2

Малкълм Йънг от AC/DC страда от деменция

  • малкълм йънг-
  • деменция-
  • ac/dc

Китаристът повече няма да свири с групата

Китаристът и основател на легендарната група „AC/DC” Малкълм Йънг страда от деменция, съобщи Би Би Си.

 През миналата седмица бе обявено, че 61-годишният Йънг няма да свири повече в групата, след като си взе почивка по-рано през тази година. Сега неговото семейство потвърди, че той страда от тежкото заболяване. Негови близки заявиха пред списание „Пийпъл“: „Малкълм страда от деменция и от семейството ви благодарим, че уважавате нашето лично пространство.“

Очаква се „AC/DC”  да издадат нов албум през този декември и да стартират световно турне в началото на следващата година. От там вече обявиха, че Малкълм не е в състояние да свири в техни записи или концерти. За това и сега той ще бъде заменен от своя племенник Стиви Йънг.

От австралийското издание „Сидни Херълд“ вече съобщиха, че китаристът е поставен под постоянно лекарско наблюдение и в момента се намира в лечебен санаториум.  Според близък до семейството Йънг вече не можел да си спомни как да свири песните на „AC/DC”.

„Ако вие сте в една стая с него и излезете, за да се върнете след една минута, той вече въобще няма да си спомня, че е говорил с вас. За съжаление изглежда, че е изгубил напълно краткосрочната си памет.“

Братята Малкълм и Ангъс Йънг основават рок групата „AC/DC” през 1973 г. От тогава насам тя е една от най-успешните банди на всички времена, като има продадени над 200 млн. албума.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    0 0 Отговор
    Дано се оправи , най голямата група !!!
  • 2 дивака

    0 0 Отговор
    THE BEST