Last news in Fakti

5 Октомври, 2014 14:41 2 817 0

Мед от Голан за полова мощ

  • мед-
  • голан

Пчелите сами не признават политически граници. Моят мед се произвежда от нектара на цветята, които растат в Израел, Ливан и Сирия

Медът, събран на Голанските възвишения, е един от най-търсените в Израел, отбелязва в. „Аарец“.

Причините са както в неговите лечебни свойства, така и фактът, че малцина пчелари имат разрешение от армията да разположат своите кошери в спорния регион.

Местни пчелари отбелязват, че регионът е известен с билката "залуа", която е смятана за афродизиак за мъже и жени. Смята се, че тя дава сили не само в леглото, но и за справяне с проблемите на ежедневието.

Пчелите сами не признават политически граници. Пчелите не се интересуват от конфликти, повтаря Рамес Рабах с неприкрита гордост. Той отваря капака на един от кошерите, разположени на един от най-ниските склонове на Голан.

Моят мед се произвежда от нектара на цветята, които растат в Израел, Ливан и Сирия, отбелязва Рамес Рабах.

Склоновете никога не са били засадени със земеделски култури. От друга страна надморската височина и ниски температури, които позволяват сезонът за събиране на мед да бъде удължен по-дълго от обичайното. Не на последно място и уникални растения, които растат в района - всички тези фактори правят меда, произведен в Голан, сред най-желаните в Израел. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА