Last news in Fakti

13 Октомври, 2014 10:04, обновена 13 Октомври, 2014 10:27 3 539 1

Хитлер се дрогирал с метамфетамин

  • дрога-
  • метамфетамин-
  • дрога

Тенисистът Андре Агаси признава в автобиографията си, че познава много добре въздействието на препарата

Лидерът на Третия райх Адолф Хитлер се дрогирал с метамфетамин, съобщава британският в. „Индипендънт“.

Военното разузнаване на САЩ е събрало 47-странично досие, от което става ясно, че фюрерът на нацисткия режим е бил хипохондрик. По тази причина той е приемал над 74 различни препарати, сред които и метамфетамин. От документите става ясно, че по време на последната среща с италианския диктатор Бенито Мусолини през юли 1943 г. Адолф Хитлер е бил дрогиран.

Изследователи са установили, че дните преди да се самоубие в своя бункер в Берлин Хитлер си е сложил девет инжекции от препарата Vitamultin, в който се съдържа метамфетамин.

За пристрастяването на фюрера към дрогата е бил виновен Теодор Морел. Според изследователят Бил Попандопулос Морел е просто един шарлатанин, който се е възползвал от своето влияние в нацисткия режим. По тази причина той е изписвал на фюрера морфин, барбитурати, екстрат от сперма на бик за усилване на потентността и други.

Хитлер пада под магията на д-р Морел след като се чувства прекрасно от лекарството Mutaflor, предписано му срещу честите стомашни болки.

По този начин в края на 1943 г. Хитлер вече е бил зависим от унищожителен микс включващ стимуланти и успокоителни.

Метамфетаминът не е новост. Японският химик Нагаоши Нагай експериментира със субстанцията още през 1893 година.

А през 1938 година на германския пазар се появява стимулиращият препарат „Первитин“, който е бил създаден по поръчение на нацисткия режим, припомня „Дойче веле“.

Националсоциалистите са използвали препарата, за да повишат издръжливостта на пилотите и войниците на фронта. Препаратът „Первитин“ се използва по-късно и в професионалния спорт - чак до 1988 година, когато употребата му е окончателно забранена.

Тенисистът Андре Агаси признава в автобиографията си, че познава много добре въздействието на метамфетамина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivo Angelov

    0 0 Отговор
    Добро утро, Хитлер е бил нещо като опитно зайче под наркоза