Last news in Fakti

29 Декември, 2014 09:53 998 0

Ген. Стоян Тонев: Здравеопазването се нуждае от промени

  • стоян тонев-
  • лобита-
  • здравеопазване-
  • промени

Изцяло заставам зад същността на това, което каза Петър Москов относно медицинската помощ в ромските квартали

„Здравеопазването се нуждае от промени и по-важното е, че обществото е узряло за това." Това каза в предаването „Денят започва” по БНТ председателят на Комисията по здравеопазване ген. Стоян Тонев.

"Екипът на Министерство на здравеопазването е добър и този на комисията е експертен. Смятам, че наистина нещата могат да се променят в рамките на година-година и половина. Нямаше политически консенсус. Всичко е политика. В здравеопазването се намесват много други интереси. Няма друга област, освен енергетиката, в която да има толкова много пари пряко и косвено. Но в здравеопазването има и емоция”, заяви Тонев.

По думите му, един болен човек е един нещастен човек.

„Лобитата не са сами за себе си – те са свързани и с политици, и с влияние отвън. Една страна колкото и да е бедна, тя купува скъпи медикаменти, защото здравето е най-важно. Опитвам се да променя това, което ми е пречило да работя. Изцяло заставам зад същността на това, което каза Петър Москов, но имам забележки спрямо формата. Ще се справим само когато обществото е обединено”, допълни Тонев. Той посочи, че лекарите са представители на обществото. „Самите цигани, които така се държат, спират достъпа на медицинска помощ до тях, а не министъра. Всяко следващо поколение само за себе си се отнася добре с лекарите, но обществото като цяло не се грижи за собственото си здраве”, каза още Стоян Тонев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА