1 Февруари, 2015 18:21 5 034 0

Ретрограден Меркурий: Поизчакайте с генералните решения,не отлагайте добри дела

  • хороскоп-
  • астротенденции-
  • татяна янковска

Седмичен хороскоп. Астротенденции за периода 1-7 февруари 2015 година

Мистериозни случки и събития (някои от тях с вдъхновяващо начало), внезапно може да потеглят в неочаквана посока, за да се стигне до резултат, надхвърлящ и най-хубавите и дръзки мечти и надежди! Възможно ли е това, при положение, че все още сме в царството на ретроградния Меркурий?!

Така е! Този стадий в Астрологията се свързва с името на дръзкия Прометей. От легендата знаем как Прометей безстрашно откраднал огъня и го дал на човечеството. Откраднатият Огън в митологията е символ на придобиването на важните сили на Разума. Това се казва в седмичния хороскоп на Татяна Янковска.

Именно енергиите на здравия Разум ще са ни необходими в дните от 1 до 8 февруари 2015 година, които дни ще са пъстри, като издигащо се към Висините весело детско хвърчило, игриво танцуващо сред облаци и ветрове.

Ветрове - и приятно прочистващо-просветляващи, и бурни до ураганна мощ няма да липсват през този период и в техния метафоричен смисъл, а и в буквалния смисъл.

Прометей – настоящето лице на Меркурий може да ни кара да се чувстваме по-нетърпеливи, но ускоряването на ритъма, форсирането на събитията просто няма да подейства, колкото и да ни се иска да пришпорим Живота...

Всъщност, една от причините за широко разпространената репутация на ретроградния Меркурий като инициатор и провокатор на бъркотии може би е вътрешната ни Съпротива срещу Забавянето, което коренно променя ритъма на реализацията на някои планове и намерения. Именно упоритото ни противопоставяне на Призива на ретроградния Меркурий към Самовглъбяване и Интроспекция най-вероятно е Катализаторът на Объркването на нещата и Разрушаването на плановете. Защото самите Устои на Ултрамодерната и Технологична култура, в която съществуваме, познава и най-често използва високата скорост, свързана с печеленето на пари. По възможност на много пари!!! А връзката бясна скорост – стрес – здравословен дискомфорт е прозрачна и за децата. Случаен ли е фактът, че в световен план се нароиха нови професии като тази на “консултант по интегриране на Духовността на работното място”, които започнаха да откриват на задъханите и претоварени със срокове и задачи професионали и могъщи бизнесмени ценносттите на няколко момента в Тишина през работния ден, за да успеят да влязат в Унисон с елегантния танц на собствената си Душа. Поне за няколко минути на ден да открием ценността на покоя, приветствайки го като Велико Тайнство и Благо, което мнозинството хора така и не постигат.

Мъдреците казват: “Покоят прави възможно да се научи за един ден в Тишина това, което по друг начин би отнело година изследвания; трябва само човек да познава истинския начин да се мълчи ...”.

Иначе казано – осигурявайки си Тишина, ние си създаваме повече лично време, за да се наслаждаваме, осъзнаваме и осмисляме Живота... Дали лесно ще си “откраднем” тези скъпоценни мигове на вътрешна Тишина? Едва ли! Затова мъдрите звезди може да ни “принудят” да сме вглъбени чрез промени в разписанията на самолетите, отменяйки полети, или чрез налагане на принудително бездействие, поради блокиране на компютри или друга техника. Да не говорим,че старателно подготвени делови срещи могат да бъдат отменени, а подписването на важни договори да не може да се случи.

Най-вероятно, Мъдрата Съдба вижда, че е необходимо да поразмислим още, да доузреят идеите, да се поизбистрят концепциите.

Добре е да имаме предвид следния астропринцип: Каквото и да предприемем по време на ретроградния период на Меркурий (от 21 януари до 11 февруари 2015 година), то има голяма вероятност да промени формата си, когато Меркурий тръгне в директна посока.

Същият принцип може да бъде съотнесен не само към политически, финансови, икономически, социални, културни, образователни решения, а и за всички делови, лични и романтични решения, взети през този период.

Не е необичайно през този времеви отрязък връщане към стара любовна история, като тази идилия да продължи до 11 февруари.

През тази седмица наистина има чудесни възможности за пламване на бляскави любовни искри, родени от астровзаимодействията на Венера.

Може би е разумно да се вслушаме и в препоръката на ретроМеркурий, който намеква, че е за предпочитане само да се пофлиртува – без прекалено всеотдайни чувства.

Именно чувствата много се изострят в този период.

Съветът на звездите е да се въздържаме от взимане на генерални решения в сферата на романтиката и Любовта докато Меркурий не излезе от ретроградната си фаза.

Традиционните за ретроградния период на Меркурий астропрепоръки - да не се подписват официални договори (международни, корпоративни, фирмени), да не се  започват нови начинания, да не се стартират дългосрочни проекти, да не се правят големи сделки и покупки, продължават да са валидни не само за периода 1-8 февруари, но и поне до 11 февруари 2015 година!

Въпреки, че звездите наблягат на препоръките, свързани с ретроМеркурий, през периода 1-8 февруари има и вдъхновяващи астроконфигурации и взаимодействия,  формирани от омагьосващата Венера, буйният и пламенен Марс, оптимистичния Юпитер и мистериозния Нептун. Тази звездна компания, ще успее да донесе чудесни успехи в сферата на Изкуството и Културата. Всички, чието призвание е ангажирано с Киното, Телевизията, Операта или Оперетата ще се радват на постижения и удовлетворение.

Бизнесмените, политиците, дипломатите, юристите, журналистите също ще имат причина за вътрешно задоволство от постигнати успехи и явен напредък. Добре е, все пак да се въздържат от окончателното подписване на споразумения (ако условията го позволяват, разбира се). При неотложни ситуации трябва да се действа много внимателно и адекватно! Важното е, при обстоятелства, които могат да поизчакат, да не се прибързва, тласкани от смелостта и нетърпението на Марс. Тази самоуверена планета на 4 и 5 февруари непрекъснато ще ни “заповядва” да не се мотаем, да не отлагаме, а да се впуснем в авантюри, поемайки големи рискове. И затова: Внимание! Специално за 4 и 5 февруари звездите са категорични: Да не се тръгва към нови инициативи и проекти. Трябва да се пътува и шофира с повишено внимание! Опасността от произшествия, инциденти, травми на 4 и 5 февруари е повишена!

Другите дни, които изискват повишена бдителност по отношение на пътуванията, а и към всички сфери на живота са: понеделник, 2 февруари и събота, 7 февруари. Възможни са неочаквани промени в разписанията на превозните средства!

В понеделник, 2 февруари, деловите срещи и намерения най-вероятно ще претърпят промени, или ще бъдат отменени, или няма да донесат очакваните резултати. Работата с техника и електроуреди изисква висока концентрация. Въпроси, свързани с електрозахранването отново може да излязат на дневен ред!

Понеделник изисква адаптация, нагаждане към неочакваните промени.

Онези, които вътрешно са твърде независими, в понеделник могат да станат лесно възбудими, натегнати като струна, непредвидими и неспокойни...

Житейските ситуации ще изискват приспособяване.

Не е изключено да се стигне до конфликти.

Изобщо, 2 февруари ще преминава под знака на неочакваното и сензациите. 

Вторник, 3 февруари до 17:00 ч. предлага достатъчно благоприятни възможности за по-гладко, хармонично и успешно преминаване на делови срещи, както и за добро уреждане на важни финансови, административни, юридически, духовни, военни или религиозни въпроси. Важното е да не се пропускат детайлите в разговора. Необходимо е да се обръща внимание на нюансите в интонацията и да се потърси писмено потвърждение на постигнати договорености.

Желателно е договореностите да не са прекалено дългосрочни. Вероятността след 11 февруари 2015 г. да се стигне до ревизия на договори и решения е твърде голяма!

В сряда, 4 февруари, опасността от неуспехи, провали и най-вече от измами е много сериозна.

Денят е неподходящ и за бизнес, и за романични срещи.

Не стартирайте нови договори и проекти. Неуспехът е гарантиран!

Вече беше отбелязнано, че всички пътувания изискват бдителност и концентрация. Опасността от произшествия е голяма!

Четвъртък и петък, 5 и 6 февруари предлагат достатъчно богати шансове за постижения и за съзидателни действия.

Увереността и оптимизмът силно нарастват.

Бизнес контактите по линията на чужбина ще са приятни, обещаващи и успешни.

Накратко – 5 и 6 февруари са дни на съзидателни вдъхновения.

Като цяло - в четвъртък и петък, какъвто и творчески потенциал да притежава човек, той ще бъде засилен. Необходимата увереност, за  да се изразят оптимистични, ведри и авангарди творчески импулси ще достигне точните граници, позволяващи да се случи жадуваният Успех.

Към края на работната седмица звездите ще са щедри и толкова благосклонни, че дори донякъде боязливи хора ще успеят да уловят Шанса на Творческия риск и ще успеят да превърнат в действителност онова, за което дълго са мечтали, усещайки скритите си съзидателни таланти.

През цялата седмица и особено към 5, 6 и 8 февруари звездите ни призовават към добри и благородни дела и каузи, а значи и към Красота, защото както е казал Ръскин: “Всяко добро дело и справедлива мисъл слагат печата на Красотата върху лицето”.

Сега и Юпитер, и Слънцето, и Меркурий също ни казват: “Бъдете добри, за да сте Успешни и Красиви”!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА