Last news in Fakti

8 Февруари, 2015 12:19 4 911 0

Парадоксални ситуации ще изискват парадоксални решения

  • хороскоп-
  • зодии-
  • меркурий

Астротенденции за периода 9-15 февруари 2015 година

Хороскоп на Татяна Янковска

Един Дзен-учител на име Рьокан живеел по най-семпъл начин в малка хижа в подножието на планината. Една вечер в хижата се промъкнал крадец, но само открил, че няма какво да задигне оттам. Рьокан се върнал и заварил крадеца. “Ти сигурно си извървял доста дълъг път, за да ме посетиш”, казал той на злосторника, “и затова не бива да си тръгваш с празни ръце. Моля те, вземи дрехите ми като подарък ...”
Театрални обрати, смайващи похвати, риск, делови и романтични приключения ще ни носят звездите за периода 9-15 февруари, особено около 11 февруари 2015 година.
Наистина може да ни се струва, че във финалните стъпки на танца на ретроградния Меркурий има нещо театрално. На 11 февруари (с обхват поне 1-2 денонощия преди и след тази дата) нещата може да се объркат за последен път. Още едно намигване на шеговития Меркурий, който спира на 11 февруари в своята западна елонгация, за да започне отново своето Директно движение по небосвода.
Внимание! Всички планетни спирания са натоварени с Мощ. Директността на Меркурий определено създава Напрежения. Защото по това време пределно ясно се осъзнава Необходимостта от Промени във всяка важна сфера на живота, в която се долавят нестабилни елементи, които пораждат страхове, опасения и притеснения.
Развитието на някои ситуации на международната сцена за пореден път илюстрираха обратите или неочакваните забавяния, които може да породи ретроградния Меркурий.
По време на настоящия ретрограден цикъл от 21 януари до 11 февруари Меркурий нагледно успя да илюстрира, че мащабни намерения и проекти, стартирани по това време, в повечето случаи не носят очакваните резултати, независимо от благородните подбуди или предварителните брилянтни финансови разчети!
И така – ако сме били в синхрон с изискванията на ретроцикъла на Меркурий, тогава Промените, които трябва да бъдат извършени още в ранните етапи на Директността му, ще бъдат уловени, предугадени, благодарение на изводите и поуките които сме извлекли в периода 21 януари – 11 февруари 2015 година.
Около 11 февруари Меркурий се плъзва зад Слънцето по зодиакална дължина, за да изгрее накрая малко преди Слънцето сутринта, близо до Хоризонта, като Предвестник на Зората.
Символът на Ума - Меркурий по време на ретроградния цикъл е преработил и осмислил Подсъзнателна информация, придобил е Нова Визия и Перспектива, които Волята ни е нетърпелива да изпробва. Защото сега се чувстваме Свободни, готови да се втурнем в Неизпробваното, за да видим дали и как ще проработят Идеите и Прозренията ни, родени по метода на пробите и грешките от 21 януари до 11 февруари.
Политаме устремени напред на и около 11 февруари, казвайки си, че сега вече знаем точно накъде сме тръгнали... Тук може да има клопка... Никак не е изключено на и около 11 февруари да ни очакват още Изненади!!! Може ентусиазирано да си мислим, че в “платната” ни най-после духа Попътен вятър, а в същото време барометъра да отчита, че всъщност това си е буря, която улисани в динамиката на Освободената ни Активност небрежно сме недооценили. А тези бурни Промени – едно прощално намигване на Меркурий, могат да ни върнат в ... обратна посока!
И така  - на и около 11 февруари пътуванията с всички видове транспорт крият повишен риск от изненади, инциденти, произшествия. Напълно възможно е през тези дни да настъпят промени в разписанията и в маршрутите... Да се изпусне самолета по това време е по-скоро правило, отколкото изключение!
По време на неподвижно директната точка, която сега е на 11 февруари, като към нея се включват поне и дните 10 и 12 февруари, всички сякаш бързаме да си поемем Дъх, замирайки за миг в неустойчиво равновесие в очакване веднага да намерим Щастливия изход от всички премеждия, сполетели главите ни през периода 21 януари – 11 февруари.
Обичайна практика е по време на стационарното положение, някак тихомълком да научаваме за бомбастични и сензационни решения от политически, финансов, банков, корпоративен или фирмен характер, които се поднасят като свършен факт.
Според звездите, ефектите от решенията, договорите или промените, направени в мащабни планове и проекти в дните около 11 февруари, по правило се увенчават с непредсказуеми резултати... Сякаш Меркурий казва: “Следващият път ще се позамислите добре, когато решите да започвате мащабни начинания и дръзки проекти по време, когато аз съм на трона!”
Внимание! Звездите ни предупреждават не само за необходимост от голяма концентрация по време на пътуванията, но и за необходимост от благоразумие, търпение и дипломатичност на и около 11 февруари, поради завишената опасност от избухване на разногласия, недоразумения, изострени конфликти и импулсивни решения с непредвидими последици, като ехото им може да отеква не само през следващите седмици, но и през следващите месеци...
Да не забравяме, че сега Юпитер също е ретрограден и ще продължи да бъде такъв до 19:53 ч. на 8 април 2015 година. Което означава, че макар и освободени от хватката на ретро Меркурий, растежът и експанзията, които се надяваме светкавично да настъпят след 11 февруари, може да се позабавят.
Разбира се, ще може да има и постижения, и лични успехи, постигнати по Пътя на по-голяма сдържаност и контролиран ентусиазъм.
Ясно е, че на и около 11 февруари консистенцията на нетърпението ни да се гмурнем в пъстроцветния панаир на Живота ще е толкова сгъстена, че “с нож да я режем”. Още повече, че на сцената ще са Марс, Юпитер и ... Венера под ръка със Св. Валентин. Със сигурност на 14 февруари, събота, много “звезди ще бъдат свалени на Земята”... Е, не всички звезди, а толкова колкото се постараят Принцовете на 14 февруари. Все пак в Млечния път – нашата спирална Галактика, в която живеем, има над 100 милиарда звезди! Ако решим да ги преброим една по една, това би ни отнело само ... 3000 години! А звездите, галактиките, планетите и кометите знаят вълшебни тайни и са готови да ги споделят с нас, ако станем техни приятели.
Достатъчно е само да ги обичаме и да изпитваме свещен трепет пред тяхното Тайнство. В края на краищата, модерната наука твърди, че със звездите сме нещо като роднини. Възможно е всеки от нас да се окаже горд притежател на атоми, образувани преди милиарди, милиарди години в ядрото на една звезда. След време тя избухнала и веществото й се разпръснало из Космоса. После се случили безброй метаморфози и някои от тези атоми оформили нашите Същности по един едновременно уникален и типизиран модел. Който в основата си е ... Звезден, Космичен.
И така – като на роднини и приятели, звездите ни споделят, че в понеделник, 9 февруари е желателно важни делови срещи и начинания да ги насрочим и проведем до 13:30 часа.
Внимание! Към 11 часа на 9 февруари могат да възникнат пречки пред набелязаните планове поради упорство на по-консервативни фигури или поради здравословен дискомфорт.
Независимо от забавянията, до 13:30 часа има добри условия за решаване на всякакви наболели проблеми. Включително и финансови! Без да забравяме, че Меркурий продължава да е ретрограден!
След 13:30 ч. до 24:00 ч.  настъпва период, правещ хората много разсеяни. Има опасност от грешки поради невнимание, има опасност от произшествия.
След 13:30 ч. не оповестявайте публично своите идеи и намерения. Не поставяйте Ново начало и не си определяйте романтични срещи.
Не е необходимо да сме напрегнати и изплашени, а просто трябва да сме по-предпазливи и по-наблюдателни.
Вторник, 10 февруари попада в обхвата на стационарно-директния Меркурий. Напрежението е високо, както и Изкушението да се тръгне към генерални решения и промени.
Ако обстоятелствата позволяват време за едно последно премисляне, денят след 9:30 ч. е достатъчно благоприятен за делово разгръщане!
Изненади и сензации не могат да бъдат изключени, като те са по линията на неподвижно-директния Меркурий.
Важното е да не се преиграва с компромисите в името на деловата хармония. “Приятелството си е приятелство, но сиренето ... не е безплатно”.
Вместо да си мислим, че ни използват, по-добре е коректно да заявим и защитим собствените си интереси – делови, финансови, романтични.
Демонстрирането на Самоуважение е задължително във вторник, 10 февруари.
Ако има проблеми със здравето- бъбреците или с черния дроб – следва да се действа адекватно!
Като цяло – вторник, 10 февруари може да е богат на интересни срещи и контакти, които ще помогнат за решаването на финансови, юридически или духовни въпроси.
Сряда, 11 февруари. В 16:15 ч. Меркурий вече официално е Неподвижно-Директен, след което ще поеме в Права посока, а ние ще полетим на крилете на Свободата...
Проявата на големи дози Предпазливост на 11 февруари е повече от желателна. Интуицията и въображението на този ден са на изключителна висота.
Напрежението е високо. А под високо напрежение може да се стигне и до неподозирани Прозрения и да се открие Тайния Смисъл на невероятните Синхроничности, които сме забелязали напоследък. Включително и в сряда. Пътуванията следва да се извършват с повишено внимание! Опасността от произшествия е голяма!
Във всяка област на живота можем да направим открития. Добре е да си запишем възникналите оригинални идеи и хрумвания.
В сряда, 11 февруари, промените, изненадите и сензациите ще са в изобилие!
В четвъртък, 12 февруари, звездите категорично предупреждават за опасност от конфликти, разногласия и дори агресивни прояви. Всички ще са някак прекалено напрегнати, без желание за отстъпки и компромиси!
Неудачен ден както за делови, така и за романтични срещи.
Внимание! През целия ден опасността от инциденти, произшествия, аварии е голяма!!! Желателно е на 12 февруари да не се вземат важни решения и да не се стартират мащабни проекти, както и да не се предприемат генерални промени в текущи големи проекти!
Петък, 13 февруари. Да! Хем петък, хем 13-и... Прочута комбинация!
Не поради предразсъдъци и предубеждения, а с оглед на реалните астро конфигурации, посланието на звездите е за по-голяма предпазливост. Има възможности за опити за кражби и измами. Както и за възникване на всякакви неочаквани ситуации – и в делови, и във финансов, и в романтичен план.
Внимание! 13, 14 и 15 февруари  изискват повишено внимание при общуването с влиятелни и консервативни фигури, разполагащи с власт и влияние. Тези фигури могат да упражнят голямо влияние по отношение на кариерата и социалния ни статус.
Иначе казано – 13, 14 и 15 февруари са сложни дни за политици, дипломати, финансисти и за всички, заемащи отговорни постове. Всяка грешка ще бъде забелязана и може да бъде последвана от уволнения!
Независимо от хубавия празник на 14 февруари, свързан с Любовта и Роматиката, като цяло 13, 14 и 15 февруари пледират за по-голямо внимание към кариерата, междуличностните отношения и здравето!
Всяка сфера на живота, където чувстваме несигурност и уязвимост, следва да бъде подсилена и укрепена!!!
И така – през тази седмица (9-15 февруари 2015 г.) настъпва краят на ретроградния цикъл на Меркурий.
11 февруари и дните около него за последен път ще са нестабилни по линията на Хермес (Меркурий).
Обръщайки поглед назад към последните 3 седмици, с изненада може да установим, че идеи, които са изглеждали значими, сега внезапно губят тежест и изглеждат далеч не толкова важни, както преди. Може би ще е най-добре да се освободим от тях. Една такава идея е потребността ни “винаги да имаме право”. Което означава, че нашите схващания са правилни, а тези на другите – погрешни! Всичко се опитваме да превръщаме в аргументи – национална принадлежност, етническа, религиозна, финансова, политическа. Жонглираме с тези аргументи, “бодем и сечем” само и само да докажем правилността на собствените си позиции...
През седмицата от 9 до 15 февруари 2015 година (която включва неподвижно-директен момент във видимото движение на Меркурий), може да се премине през доста перипетии и парадоксални ситуации. Тези парадоксални ситуации ще изискват парадоксални решения, съдържащи и позволяващи запазване на гъвкавост в действията и откритост на Съзнанието!
Ето посланието на ретроградния Меркурий в хуманния знак Водолей:
Да се освободим от идеята “винаги ние единствено да сме правите, а другите – грешниците”. Така ще заживеем по-леко, по-ведро, по-весело, по-щастливо!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА