Last news in Fakti

23 Февруари, 2015 15:36 4 786 3

Прегазена от трамвай жена оцеля по чудо

  • прегазена-
  • трамвай-
  • жена-
  • оцеля-
  • чудо

20 лекарски екипа са спасили живота й

Прегазена от трамвай жена оцеля по чудо - 1
Снимка: Нова телевизия

43-годишната Иглика Михайлова, която на 20-и януари бе приета в „Пирогов" в изключително тежко състояние след като бе блъсната от трамвай в столицата, предстои да бъде изписана, съобщиха от „Дарик“.

Пациентката постъпи в болницата с множество травми, засегнати бяха главата, торсът, гръбнакът, тазът, ключицата и глезенът на пострадалата. Медиците от Пирогов са единодушни, че в нейния случай, шансът й да оцелее е бил не по-голям от 15 процента.

Лекарите изписват Михайлова днес, месец и три дни след тежкия инцидент, информира проф. Милан Миланов, началник на Интензивната клиника в „Пирогов".

„Тя пролежа 28 дни в интензивно отделение. Целият този престой беше съпроводен от всички оперативни интервенции, които бяха извършени - на гръбначния стълб, на крайниците, черепно-мозъчната травма.

Най-тежка и водеща си остана гръдната травма. През последните четири дни започна спонтанното дишане. В момента тя е в ясно съзнание. Храни се сама, ходи сама. Тази жена щеше да загине в 50% от европейските болници и почти в 100% от българските", заяви д-р Миланов.

За спасяването на живота на пациентката са се борили 20 екипа медици, добавя д-р Асен Балтов, началник на Първа травматологична клиника в „Пирогов".

„Може да се каже, че това е един от малкото случаи, в които е спазен „златният час". Тя е пристигнала един час след затискането от трамвая, след като е била извадена от пожарникарите. Тук е реагирано максимално бързо и е направено всичко по най-съвременните в момента методи", обясни д-р Балтов.

За първите 24 дни от престоя на Михайлова, болницата ще получи по 482 лв., а за последните 4 дни - по 185 лв., добави Милан Миланов.

„Средният ни разход - консумативи, медикаменти, кръв, кръвни биопродукти - е около 1 150 лева на ден. Разбира се, тук никой не включва труда в България, той е безплатен", каза още той.

Оказа се, че Иглика Михайлова е лекар. Тя изрази надежда след още един месец рехабилитация да може да се върне на работа и да продължи да помага на своите пациенти.

„Благодаря за професионализма на всички колеги, на екипа на „Пирогов" и да си пожелая бързо оздравяване", каза жената

Тя и съпругът й бяха блъснати от трамвай преди месец на столичния бул. „Ситняково." Въпреки че нейното състояние бе много по-тежко, днес нея я изписват, а той остава в болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    0 0 Отговор
    Ако си спомняте информацията на КАТ, блъснати са по тяхна вина при неправилно пресичане. Да са живи и здрави и двамата, но тук се отваря един много сериозен казус - кой трябва да плати разходите в такива случаи? Или пак държавата виновна...

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Или пак държавата виновна...- и да и не. Не може да се даде еднозначен отговор. Друго е по тревожно, дали щеше да бъде спасена ако не е лекар?
  • 3 КАТ

    0 0 Отговор
    Бабишок масово пресича където му падне по най сложен път непредвидим дори за специалистите които са определяли курса на Аполо към Луната от НАСА!