Last news in Fakti

9 Март, 2015 09:23 5 077 0

Филигранна мрежа от странни, необясними и провокативни предизвикателства

  • хороскоп-
  • странни-
  • необясними-
  • предизвикателства

Седмичен хороскоп

Каскадата от забавяния, пречки, задържания, характерни за периода 9-15 март 2015 г. автоматично ни превръща в атлети, състезаващи се в дисциплината “бягане с препятствия”. Преодолявайки една серия от проблеми, може веднага да се появи друга.

Почти всички дни ще преминават под знака на много  високото напрежение в деловата, интелектуалната, политическата, социалната, финансовата или романтичната сфера.

Това сочи седмичната прогноза на астролога Татяна Янковска, която коментира астротенденциите за периода 9 – 15 март 2015 година.

През цялата седмица ще сме като наелектризирани с чудесни идеи и прозрения за бъдещето. Трудно обаче ще пристъпим към тяхната реализация, поради определено силно проявеното своенравие, което ще пречи на съгласуваната и дисциплинирана работа в екип. Точно когато са необходими синхронизирани действия като сплотен отбор, всеки може да се опитва да “тегли чергата” към себе си, подобно на орела, рака и щуката в баснята на Крилов. И непрекъснато ще тръбим, че все другите са виновни, че все другите пречат. Лесно ще се фокусираме върху “сламката в чуждото око, без да забелязваме гредата в своето”...

В този ред на мисли може би е редно да се отбележи, че Древната Мъдрост (включително и астрологична) и авангардната квантова физика в днешно време взаимно и с възхищение се преоткриват и вече са единни в схващането си за живота като “Материята на събитията”. Тази материя свързва абсолютно всички нас в една велика тъкан, “килим от енергия”! Понякога, когато сме под много високо житейско напрежение, ние сме в състояние да зърнем механизма на изтъкаването на тази тъкан, на този “китеник от енергии”. Разбира се, такова прозрение може да се получи и по време на медитация. Важното е, че озарението, което получаваме от гмуркането в този механизъм на изтъкаване на “Материята на събитията”, идва при нас от най-висшите аспекти на нашия Аз, на Природата и Духа.

Постепенно и често по пътя на изпитанията ние се учим да разбираме, че всички сме “конци в тази тъкан” и че всички сме “”тъкачи” на тази свещена енергия, която наричаме Живот... С други думи - всички носим отговорност за качеството на живота както на обществото, така и на живота на всеки от нас.

И още нещо – бих искала изрично да подчертая, че сравнението с орела, рака и щуката от баснята на Крилов се отнася само и единствено до ефектите от едновременното и силно противоречиво действие на многобройните и мощни астроконфигурации, активни през тази и следващата седмица!

Още в началото на периода 9-15 март ще изпитаме влиянието на един от основните кармични закони, които управляват всички ни в този свят и който казва, че да получим какъвто и да било вид енергия от другите (Любов, пари, подкрепа, съдействие), ние трябва първо да дадем част от нашата енергия, а после тя ни се връща трикратно...

Внимание! Това важи както за положителната, така и за отрицателната енергия!

Важно е да се отбележи, че ако човек изразява Любовта си пламенно и спонтанно, законът не утвърждава, че непременно веднага ще получи трикратно повече Любов от обекта на чувствата му. Напротив! Може да бъде отблъснат – веднъж, два пъти, три пъти... Но четвъртият път, който ще се появи в живота, непременно ще го обсипе с истинска Любов, защото (в съгласие с кармичния закон) той вече на три пъти, (примерно), е излъчвал и проектирал в пространството енергията на Любовта и тя непременно се връща към източника, който я е генерирал, при това трикратно увеличена...

Животът на човек, който винаги се отнася с Любов към хората, животните, растенията и Природата е наистина щастлив. В това съм се убедила много, много пъти. Дори такъв човек да попадне в напрегната и деликатна ситуация, той излиза от нея по чудодеен начин и често неочаквано по-щастлив от времето преди да се случи съответното трудно житейско събитие!

И така – седмицата е сложна и точно затова подчертавам, че винаги получаваме обратно енергията, Любовта, всеотдайността и жертвоготовността, които отдаваме навън! Винаги! Тя (Любовта) ни се връща. Не непременно от същите хора, които първоначално са я получили, но винаги се връща умножена трикратно. Често съм била свидетел наистина на вълшебства, като чудесата се случват на онези, които са ги заслужили!

Понеделник, 9 март

По отношение на Любовта, парите и екипната работа, ситуациите могат да се развият по някой от следните сценарии:

Първият включва даването от наша страна на истинска Любов в романтиката и много всеотдайност в работата. И ... накрая (поне за момента) може нищо да не получим... Нито ответна Любов, нито похвала от шефовете, нито разбирателство с колегите!

Другият сценарий за понеделник, 9 март, е нищо да не отдаваме като енергия навън – нито Любов в романтиката, нито всеотдайност в работата, а само да изискваме възхищение, похвали – без да сме дали нещо в замяна. Иначе казано, нищо не влагаме, а само искаме да получим!  ... Е, това няма как да стане!

Внимание! Не само в понеделник, 9 март, но и през целия период от 15 март до 8:53 ч. на 2 август 2015 г. ще се намираме в “окото на Сатурн”. Най-дисциплиниращият звезден фактор (Сатурн) в понеделник, 9 март, а и през целия свой ретрограден цикъл до 2 август, постоянно ще ни напомня, че нашата социална стойност се измерва според диктата на обществото.

Може да се наложи в началото на седмицата и по времето, когато Сатурн ще е ретрограден, да се съобразяваме с наложени рамки на поведение, включващи принудителни ограничения, които съвпадат с нуждата да се подчиняваме на обществото.

Ще трябва да се съобразяваме с писаните и неписаните правила, с мнението на авторитети и със съотвената йерархия.

Така е! “Окото на Сатурн” е студено, обективно, хладнокръвно и много критично.

В понеделник, 9 март, Сатурн ще маркира всички наши грешки, пропуски и ще ни ограничи – в името на нашия духовен растеж, узряване, придобиване на вътрешна сила и издръжливост.

Да! “Окото на Сатурн” е справедливо, но безпощадно. То може да омаловажи и да унизи дори и някоя много арогантна фигура, довеждайки я чрез някои процедури и разкрития до състояние на слабост, боязливост и несигурност.

И така – в понеделник, 9 март, особено до 15:30 ч. са възможни забавяния в ситуации, свързани с финансите, сделките, политиката, съдебната система, административните или банковите въпроси. Тези забавяния ще ни провокират към нов начин на действие, и то след неколкократни опити да се продължи в старата посока. Винаги съществува една преломна точка, когато става ясно, че протакането или желанието да се свърши работата със закъснение, само удължава вътрешното напрежение. Така или иначе, необходимостта да се предприемат решителни действия остава. Единствено активността ще може да реши съответните проблеми.

В понеделник, 9 март, е  желателно да се обърне по-голямо внимание на здравето, особено там, където има хронични проблеми с гърлото, щитовидната жлеза, хормоналния баланс, бъбреците, репродуктивните органи. От издръжливостта на тялото ще зависи как ще се справим с многобройните предизвикателства през тази, а и през следващата седмица.

И още нещо – има условия за опити за измами, най-вече от финансов характер.

Вторник, 10 март

Някои нерешени проблеми от юридическата, от политическата, от военната, дипломатическата област или въпроси, засягащи нашата ситурност изведнъж ще тръгнат към бързо развитие, благодарение отстраняването на съответните пречки.

Внимание! Във вторник, 10 март, има астроусловия за бързи постижения, но и за ... бърз провал!

Ако се стремим към някакво позитивно събитие и сме извършили всичко необходимо, то вероятността да постигнем успех е голяма!

И друго! Ако желаем да предотвратим едно негативно събитие и ситуацията “виси на косъм”, то възможността този “косъм” да се скъса е повече от реална!!!

Водещата идея във вторник, 10 март, е бързината – бърз успех, или ... бърз провал!

Желателно е да се положат максимални усилия, за да се реализират сериозни постижения в сфери, свързани с образование, политика, спорт, военната област, дипломацията, религията.

Има предпоставки за спортни травми, инциденти с по-големи животни, падания, наранявания с остри предмети.

Разумно е да се следи кръвното налягане и кръвообращението.

Има опасност от злополуки от огън.

Простудите, особено при “малките съкровища”, могат да причинят бързо повишаване на температурата.

Желателно е във вторник, 10 март, да се избягва прекомерната умора и напрежение!

Сряда, 11 март

Денят ще премине под знака на неочакваната промяна, въвеждаща нови модели на социална, политическа, спортна, дипломатическа или военна активност, даващи по-голяма сигурност и свобода.

Внимание! В сряда, 11 март, звездите ни поднасят неочаквани астрообстоятелства, изискващи нашите светкавични реакции! Възможно е да има пориви да се действа импулсивно и да се предприемат безразсъдни рискове.

Някои по-нетърпеливи, незрели или несдържани фигури може да опитват да насилват ситуациите в социален, политически, дипломатически, военен или духовно-религиозен план, прибързано-ултимативно търсейки резултати през време , когато положението е изключително неприемливо за социална, професионална или романтична активност.

Някои по-буйни персони ще са склонни да действат прибързано и необмислено с безразсъдна решителност, граничеща с екстремизъм и бруталност, което най-малкото показва нереално чувство за стратегия, както и липса на отговорност за собствените действия.

Иначе казано - острите предизвикателства в сряда, 11 март, а и през цялата седмица, включително и на 12, 13, 14, 15 март ще са съпроводени от напрегнати обстоятелства, ангажиращи не само органите на реда, а и общественото внимание!

Всички видове пътувания от 11 до 15-16 март изискват повишено внимание, поради опасността от неочаквани ситуации, които могат да доведат до аварии, инциденти или произшествия.

В интервала от 11 до 15 март има астротеоретични предпоставки за възникване на аварии в електрозахранването, електроподаването и електропреносната мрежа. Изобщо, въпроси, свързани с електрическия ток отново ще станат приоритетни.

Астроконфигурациите показват, че изключително актуални в сряда, 11 март, а и през цялата седмица, ще са проблеми, засягащи образованието, науката, сигурността, военната сфера и дипломацията.

Темите, третиращи статуса на имигранти или транзитното преминаване на чужденци, също може да са сред водещите вестникарски или медийни заглавия.

Изключително наивно би било да се твърди, че астрологията превръща злободневните обществени теми в предмет на своите предвиждания. Нищо подобно! Още през януари 2015 г. в седмичните ми астропрогнози във Факти.бг изрично съм посочила, че месец март се очертава като много динамичен и пълен с изненади месец.

Астрологията е брилянтна сплав от наука и изкуство. В своите изчисления тя се базира изцяло на астрономията и математиката, а при астропредвижданията стъпва на статистиката, на теорията на вероятностите и, естествено на интуицията и ерудицията на този, който интерпретира астрофактите.

И така – от вторник, 10 март, до към 17 март са възможни доста сложни ситуации, свързани с пътуванията. Възможните усложнения засягат не само автомобилния транспорт, но и железопътния, въздушния, морския...

Лицата, пътуващи зад граница до далечни дестинации следва своевременно да следят за всички евентуални промени в разписанията на съответните полети.

Резонен е въпросът дали и през тази седмица се очертават оставки, уволнения, журналистически разследвания и разобличения, както и сензации и скандали по върховете или в медиите? Отговорът е положителен! След по-големите амплитудни колебания следват ... затихващи трептения, докато се установи новото равновесие.

Вероятно сряда и четвъртък, 11 и 12 март, ще преминат под знака на високото напрежение и сензациите, на оставките, уволненията и неочакваните назначения, а петък, 13 март, ще премине под знака на многобройните пречки, забавяния, препятствия, обходни маршрути и всякакви затруднения в пътуванията и комуникациите.

Накратко – сряда, 11 март, може да донесе многобройни вълнения, породени от конфликти и конфронтации, от аварии, инциденти и произшествия или от неочаквани разкрития или назначения.

В сряда, 11 март, може да сме по-неспокойни, по-тревожни, гневни и нетърпеливи.

В сряда търсим себеутвърждаване и напредък. И ако може, това да се случи веднага!

Внимание! Ако някои са твърде гневни, така може да привлекат повече произшествия и злополуки, отколкото ако се запази спокойствие!

И нещо любопитно – през цялата седмица, особено във вторник и сряда, условията са много благоприятни за сензационни открития в науката – астрономия, космически изследвания, квантова физика, ядрена химия, електродинамика,термодинамика, неврология, екология, етология...

Разследващите журналисти, детективите, криминалистите ще имат своите наистина забележителни постижения през тази и следващата седмица.

Четвъртък, 12 март

Очертават се смайващи разкрития, засягащи знакови фигури от най-новото демократично време, настъпило “по света и у нас” през последните 25 години.

Внимание! В четвъртък, 12 март, някои фигури, притежаващи необуздани апетити за власт, пари и могъщо влияние ще се ръководят само от лични и користни амбиции. Няма да се спрат пред нищо, за да постигнат целите си. Това автоматично ги превръща в потенциални генератори на яростни конфликти с тези, които се изпречват на пътя им. Ако тези личности в момента заемат ръководни позиции, не е изключено някои техни подчинени явно или тайно да се противопоставят на техните решения, да ги оспорват и умишлено да уронват авторитета им.

В четвъртък, 12 март, много заплетени интриги ще “видят бял свят”, въпреки невероятната потайност, проявена от персони, желаещи да останат в сянка но да манипулират събитията съобразно своите настоящи и по-далечни планове и намерения. Евентуално ще се узнае, че подобни “колеги на кардинал Ришельо” нерядко прибягват до непозволени и непочтени методи, за да елиминират своите съперници, а може би и за да манипулират общественото мнение.

И нещо любопитно – в четвъртък, 12 март, а и през цялата седмица, звездите добавят още един нюанс към другите 50 (или повече) нюанса в сиво. Сексуалният нагон и сексуалната енергия силно нарастват през посочените дни. Повишеното либидо изостря желанията да се експериментира в интимната сфера. Някъде усещането за сила и мощ може да премине в насилие!

Внимание! В невралгичните точки по света през тази седмица, особено в сряда и четвъртък (11 и 12 март) социалното, политическото, военното напрежение може неочаквано да се повиши, създавайки доста стрес и трудности за околните, както и на институциите, грижещи се за реда, мира и спокойствието.

Работата с оръжия следва да се извършва с най-голямо внимание и концентрация, тъй като има предпоставки за неочаквани инциденти и произшествия!

Между другото, съществуват условия за избухване на пожари или експлозии – било поради технически причини, било поради импулсивни, неточни или безотговорни действия!

В сряда и четвъртък са възможни сензационни новини, свързани с оставки, уволнения, назначения, социални или политически вълнения, гарнирани с най-смайващи екшън информации!

И така – в сряда и четвъртък, 11 и 12 март (а реално и през цялата седмица, и дори до 18 март), има астропредпоставки за “буреносно” време. Възможни са блестящи запознанства и още по-вълнуващи раздели, имащи принудителен характер. Тези екшън обстоятелства могат да оформят житейски драми, които са безмълвни към възраженията на волята и протестите на емоциите, изпитвани от по-обективни фигури.

Внимание! Отдавна тлеещи кризи могат внезапно да ескалират в сряда и четвъртък, 11 и 12 март, до открита и агресивна до екстремизъм и бруталност конфронтация, освобождаваща напрежения, трупани в продължение на години!

С други думи – в сряда и четвъртък вътрешното недоволство при по-обидчивите фигури може да достигне до “точката на кипене” и да се стигне до ... емоционално “изригване”.

В сряда и четвъртък може да бъде установено, че в някои взаимоотношния, свързани със социалната, политическата, съдебната, научната или военната сфера враждебността се е натрупала в такава степен, че някои твърде импулсивни и невъздържани фигури да решат коварно да се нахвърлят върху другите, стараейки се да ги “ужилят” по техните най-уязвими места и отново да “отворят стари рани”!

Иначе казано – някои персони в стремежа си към самоутвърждване може да се възползват от твърде агресивни от психологическа гледна точка методи.

Разбира се, всяка проява на открита агресия в международен или по-малък мащаб ще бъде последвана от съответните реакции и наказания!

Погледнато по-прагматично, в сряда и четвъртък може да се освободим чрез, донякъде, яростен подход с част от емоционалното си минало, включващо хора и ситуации, отдавна превърнали се в тежък товар, затрудняващ и забавящ нашето движение напред!

Казано иначе - сряда и четвъртък, както и времето до 18 март, независимо от факта, че са дни под високо напрежение, са период за обновление – своеобразен Катарзис и Ренесанс за Нашия Дух.

Накратко – в сряда и четвъртък, 11 и 12 март, звездите сякаш тестват нашата устойчивост и вътрешна сила при по-напрегнати обстоятелства, както и способността ни чрез самодисциплина да се фокусираме върху неотложни цели, въпреки многобройните изкушения от най-различен характер.

Важно е да знаем, че в сряда и четвъртък може да има провокации и предизвикателства, които силно ще ни нагорещяват по отношение на определени неудовлетворяващи елементи от нашия живот.

Необходимо е ясно да осъзнаем какво точно ни дразни и тормози. Вместо да кипим от ярост, по-разумно е аналитично и хладнокръвно да погледнем препятствията в очите и да ги отстраним (или поне да ги поставим под контрол).

Е, ако сме изправени пред Гордиев възел, не ни остава друго, освен да последваме примера на Александър Македонски... Това за момента може да не е съвсем дипломатично, но е решение...

 

Петък, 13 март

Комбинацията “Петък, 13-ти” не е обвързана с факта, че сега старите модели на разсъждение и обичайните мисловни форми се заменят от дръзки становища, прозрения и умения да погледнем на живота от различна в сравнение с досегашната перспектива. На дневен ред са въпроси, свързани с наука, образование, екология, компютърни технологии.

Внимание! Препятствията, пречките и забавянията в петък ще са в изобилие. Наложената в движение промяна в плановете допълнително ще ни поизнерви. Вероятните промени в маршрутите и разписанията ще внесе усещане за хаос.

Някои хора може да действат твърде агрсивно, но без видим напредък.

Недоразуменията и конфликтите ще са често явление, защото на всички ще им се струва, че хора с власт или мощни институции изглеждат твърде решени да оспорват или да променят онова, в което вярваме.

Желателно е да се прояви обективност по отношение на контактите, за да не се окаже, че споделяме чудесни идеи пред хора, които после зад гърба ни говорят, че сме нежно казано, непрактични...

Внимание! Възможно е да възникнат люти разправии между роднини, свързани с подялба на наследства. Споровете в петък, 13 март, както и в събота, 14 март, ще са ожесточени, неконструктивни и безрезултатни.

И в петък, и в събота, дълбоко пазени лични тайни неочаквано може да “изригнат”, внасяйки още по-голямо смущение и объркване в и без друго изпълнения с пречки и забавяния петъчен ден.

Почти невъзможно е в петък, 13 март, да се постигнат договорености, съгласие или споразумение във водещите житейски сфери – финансова, социална, политическа, професионална или романтична.

Препятствията ще “никнат” буквално на всяка крачка. Колкото по-силно се опитваме да ги преодолеем, толкова по-голяма е вероятността да се появят нови пречки, които да ни отдалечават от целта.

Внимание! В петък, 13 март, изкушението да се ползва свежа конфиденциална информация като средство за манипулиране или изнудване на другите е много голямо!

През цялата седмица и особено в петък и събота, 13 и 14 март, опитите за дискредитиране, за натиск, шантаж и манипулация ще са силни, макар и явно несполучливи.

В петък има вероятност пътната обстановка да е усложнена. Има доста астрофактори, които предупреждават да се пътува с повишено внимание, поради голяма опасност от аварии, инциденти или пътно-транспортни произшествия!

Управлението и пътуването с всички видове транспорт през цялата тази седмица (и разбира се, в петък и събота), изискват най-висока степен на концентрация!

В петък забавянията, пречките и препятствията непрекъснато ще внасят промени и в деловите, и в личните планове!

Наивно би било да се допусне, че ще се постигне съгласие или споразумение по важни въпроси от стопанската, социалната, политическата или финансовата сфера.

Комуникацията ще бъде затруднена или от излишна импулсивност и дързост в думите, или от излишна подозрителност по отношение на мотивите на другите. Резултатът ще е временно блокиране на съвместните усилия за намиране решение на сложни казуси и отлагането им за следващата седмица.

Някои важни обществени ситуации може да изглеждат “патови”, като това е временно състояние на нещата.

Желателно е в петък, 13 март, да не се вземат важни решения и да не се стартират нови проекти!

Следобедните и вечерните часове са много напрегнати.

Контролирайте емоциите!

Не се прибирайте в къщи късно вечерта и по неосветени улици!

 

Събота, 14 март

Атмосферата на днешния ден е неустойчива.

В 17:03 ч. (българско време) в събота Сатурн става стационарен и после започва неговото ретроградно движение.

В събота е желателно да се въздържаме от окончателни решения по ключови житейски въпроси.

Язвителните и саркастични думи няма да подобрят разбирането, а само ще внесат стрес и неотстъпчивост у партньорите.

Обръщайте по-голямо внимание на подробностите. Именно недоглеждането на детайлите може впоследствие да причини сериозни проблеми при изпълнението на обещаващи планове.

 

Неделя, 15 март

Пътуванията изискват повишено внимание. Има голям риск от злополуки.

Общуването няма изгледи да върви гладко. Любезността, разбирането, дипломатичността леко ще смекчат и ще снижат напрежението!

 

Накратко – периодът от 9 до 15 март 2015 г. ще бъде изпълнен със странни и невероятни предизвикателства. В допълнение се очертават затруднения и най-разнообразни пречки, блокажи и препятствия, водещи до забавяне реализацията на важни житейски планове.

Сред най-големите предизвикателства на тази седмица се откроява агресивността при отстояване на позиции или защитаване на някаква кауза.

В тази връзка, съветът на Мъдреците е:

“Постарай се да разбереш агресивността. Тя е естествен враг на хармоничното развитие на Духа. Тя създава безпокойство и изкривява вярната представа и непредубеденото схващане. ... Бъдете решителни но не агресивни. Човек трябва да гледа на живота с очите на воин, за да разбере решимостта на Торнадото и Покоя, който следва след него...”

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА