Last news in Fakti

28 Март, 2015 14:58 12 596 67

Животът е безценен - пази моториста!

  • мотосезон-
  • старт-
  • софия

Хиляди дадоха старта на мотосезона в София. Сред тях бяха актьорът Юлиан Вергов и музикантите от група Обратен ефект

Хиляди мотористи се включиха в официалното откриване на мотосезона за 2015 г. в София.

Те направиха това с голямо шествие, започнало от катедралата „Св. Александър Невски“, продължило към „Бояна“ и преминало под наслов „Животът е безценен! Пази моториста!“. Колоната бе водена от огромен камион  с мощност 500 конски сили Volvo FH. На него беше прикачена платформена сцена, от която свиреха момчетата от група „Обратен ефект“.

Началото на шествието бе дадено от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и организаторите от мото клуба „Gentlemen MC“. През тази година към тях се присъединиха началникът на отдел „Пътна полиция“ Тенчо Тенев и актьорът Юлиан Вергов.

На скоростната отсечка пред резиденция „Бояна“ предстои интересно шоу с мотористки номера и състезания. Също така ще се проведе конкурс за най-красив и най-бърз мотор.

Сред мотористите тази година се отличаваха и няколко дами, проявили смелост и желание да се качат на мотора рамо до рамо с мъжете. И тях ги води адреналина и тръпката и усещането за вятъра в косите. Старт на сезона на екстремните изживявания бе даден и във Варна. И там рокерите подчертаха, че "най-важно е да се пазим един друг".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стийв

    5 3 Отговор
    Нека сезонът за Донори-2015 бъде открит сега

    Коментиран от #22

  • 2 жоро бекъма

    2 2 Отговор
    Трябваше да се отложи за по хубав и слънчев ден
    Пазете мотористите сезона е открит
  • 3 556677

    1 0 Отговор
    Животът е безценен -във всичките му форми.
    Това някой хора не могат да го разберат
  • 4 само селяните карат опел

    5 0 Отговор
    е да така,но и те трябва да се пазат все пак а не да карат на групички и да се заяждат с другите участници в движението все пак има място за всички на пътя без значение дали с мотор,кола,атв и т.н респект към всички фенове на моторните спортове
  • 5 Бай Хуй

    4 1 Отговор
    Баш тези кандидат - самоубийци, мотористите ще ни говорят да ги пазим. Те самите като не се пазят, какво остава за другите. То излиза, че ние трябва да мислим вместо тях, за техните задължения на пътя.
  • 6 БАТ мишо

    0 4 Отговор
    карам си чопъра - хонда магна 1100 с макс 110 120 извън града от 20 г черен е . казвам го за да внимаваш да ме пазиш щото ако та барна после

    Коментиран от #9, #41

  • 7 мунчо

    3 0 Отговор
    Бат Мишо Кой да ви пази бе,вие правилник не спазвате,щото сте много велики ли кви?Я погледни назад тоз месец колко се изпотрепаха сами,да не би някой да им е виновен
  • 8 миседниш накура

    2 0 Отговор
    моторждии пазете се сами щото ако ми карата като изоглавени и тази година никой не може да ви опази
  • 9 808

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАТ мишо":

    ти гледай аз да не те барна с тая магна че само на чопари ще ми стане
  • 10 blagia

    6 0 Отговор
    Поглеждам в огледалото - няма никой 2 км назад, след 2 секунди пускам мигач за престрояване и един мотор минава до мен на косъм, детето и жена ми в колата! Е това нормално ли е, като имаш мотор да не си само ти на тоя път, а и другите виновни. Някой да е виждал някога мотор да седи на светофар и да чака да речем след 5-6 кола, нема братче - всичко е най-отпред и форсира.

    Коментиран от #16

  • 11 хари

    3 1 Отговор
    Аз такива идиоти дето карат с 200 по булевардите не пазя!
  • 12 георги

    3 1 Отговор
    Цирково изпълнение....
  • 13 мунчо

    4 0 Отговор
    Понеже модераторите трият нецензурните думи-О.К. добре.Моля следващото да не го триете,така е наистина,нека четящите да разберат за какво става дума!Стикерите които мотористите разпространяват на англ.език в превод буквално пише-,,Пази Моториста!Отвори Ш...ните си Очи!Е, след такива надписи как да не ги обиждаш,какви са те,с какво нещо допринасят за обществото ,с нещо значимо ли,освен че масово не спазват правилника и се изпотрепват сами!

    Коментиран от #14

  • 14 миседниш накура

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "мунчо":

    след такъв надпис да внимава с ш...ния си мотор да не си разбие ш...ната глава в някое неш...но дърво или неш..на мантинела-на тях не им пука а на мен защо да ми пука за тях
  • 15 Автомобилист

    3 0 Отговор
    Пази се незнаещо и неопитно малко дете; пази се зле чуващ и зле виждащ с забавени и не много адекватни движения възрастен човек! Останалите сами се пазят с разума си, но в това отношение на много от мотористите сякаш той е ампутиран! Каране с бясна скорост, изпреварване по осовата линия при насрещно идваща кола, непредсказуеми движения между колите в трафик и на светофар – маймунджолъците им нямат край! Е, как да ги пазиш?
  • 16 миседниш накура

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "blagia":

    един хърлю с такъв мотор се беше засилил от един светофар и един човек с кола си излезе от пресечката напълно нормално,а тоя застана до него и почна да се форсира че го бил засякал,ама бъзо избяга с мотора когато онзи от колата тръгна да излиза да му обясни как стоят нещата....

    Коментиран от #26

  • 17 надарен

    4 0 Отговор
    Пази моториста от нежелана бременност......
  • 18 sst

    6 0 Отговор
    Първо сами да се пазят после и аз ще ги пазя.
  • 19 Христофор

    8 0 Отговор
    Уважаеми мотористи,да ви напомня.Правилникът за движение е еднакъв за всички,и мотоциклетът е пълноправен участник в движението и за него важът същите правила.Не изпреварваѝте по осовата линия,изнасяѝте се в ляво,все едно сте с автомобил,иначе може да попаднете в мъртвата зона на видимост,и да не ви видят.
  • 20 годт

    2 4 Отговор
    Страшно "наркомански" коментари чета.Всички сме участници в движението!!!Изключително просто звучи "ТЕ" да се пазят.Карам кола и мотор и смея да твърдя,че човек,който не кара мотор не гледа достатъчно в огледалата за обратно виждане на колата си.Христофор нали си наясно,че правилата за моторите са малко по-различни от тези при колите-разбира се това за осовата линия е вярно,но колко от вас знаят,че трябва примерно да се оставя по-голяма дистанция при спиране и разминаване или изпреварване на или от мотор...

    Коментиран от #25

  • 21 harry

    3 0 Отговор
    Мотористи, пазете пешеходците!
  • 22 калин

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стийв":

    +1 и от мен
  • 23 TODOR STOYANOV

    3 0 Отговор
    АЗ СЪЩО КАРАМ МОТОР!!!МАШИНАТА МИ Е SUZUKI-INTRUDER 1800cc!ХАЙДЕ ДА ВИ КАЖА НА ВСИЧКИ, КОИТО СА СЕ ПРОБВАЛИ В КОМЕНТАРИТЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ДОНОР, НАРКОМАН, ЛЕТЯЩ НЕКРОЛОГ И Т.Н. НЕ СЪМ И ЕДИНСТВЕН ТАКЪВ!ОРГАНИЗИРАНОТО КАРАНЕ НА МОТОЦИКЛЕТИ Е В АБСОЛЮТЕН УНИСОН С ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА.ДА!ИМА И МОМЧЕТА, КОИТО СА ПРИЧИНА ДА НИ НАРИЧАТ ВАРВАРИ ПО ПЪТЯ, НО ТЕ СА САМО ЕДНА МАЛКА ИЗВАДКА.ЖАЛКО Е, НО УБИТИТЕ В АВТОМОБИЛИТЕ И ОТ АВТОМОБИЛИТЕ СА МНОГОКРАТНО ПОВЕЧЕ ОТ ЗАГИНАЛИТЕ НА МОТОРИ...НИЕ ОБИЧАМЕ ЖИВОТА НЕ ПО-МАЛКО ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ!НЕЕАЗУМНИТЕ ГИ ИМА НА КОЛИ, КАМИОНИ, ВЕЛОСИПЕДИ, ВЛАКОВЕ, САМОЛЕТИ(НАПОСЛЕДЪК)...НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ХОРАТА ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ!ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО, БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ, В КЪЩИ ВИ ОЧАКВАТ!
  • 24 Име на гост

    2 0 Отговор
    Я прочетете бюлетина на КАТ за изминалата седмица. Там ще добиете представа кой е по-голям идиот на пътя. Дори и в сезона по собствена вина загиват в пъти по-малко мотористи. Не казвам ,че някои от тях не правят адски тъпотии. Избиването на комплекси има и при автомобилисти и при мотористи- нали живеем в България. Пожелава на всички успешен и без авариен сезон. Въпреки, че етика на пътя няма и всеки оцелява както може. Дървиш се на моторист като минава по-бързо от теб в зъдръстването. Псуваш и гледаш да го натиснеш та да не мине. Ма теб като те натисне някой черен джип с поредни номера се по.ираш и гледаш на другата страна. Поглеждаш преди да излезеш на пътя и ако е мотор си излизаш, щото той си е виновен че е на две колела. Изпреварваш някакво хлапе със скутер и почваш леко да го натискаш. Ха ся да те видя къв си ми гъзар с тая тротинетка - утре това може да е сина ти. Не съм видял за 25 год каране мотористи да бият някой без никаква причина. И преди да ми говорите за осева линия си спомнете като тръгнете лятото за морето колко тежки тарикати с коли карат по средата. Колко от тях изпреварват буквално в последният момент срещу теб като те хвърлят в банкета. Та като сочите мотористите си помислете вие колко сте примерни на пътя. Тя самата статистика го доказва.

    Коментиран от #49

  • 25 Христофор

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "годт":

    Първите машинки които започнах да разглобявам от 17г. бяха мотоциклети ,трите ми падания,два пъти от младост и глупост и един път ме събориха пак с моѝ мотор ,и след като блъснах куче ,не паднах но бях на косъм,, с висока скорост,ме накараха да се замисля и да прекратя риска,за мен и семеѝството,и от много години не съм сядал на мотор,но още го сънувам. Никоѝ не може да опази мотоциклетист по добре от тоѝ самият,80-90% от смъртните случаи са от самостоятелно катастрофирали мотоциклетисти.Бъдете толераннтни на пътя ,със всички участници в движението,които е решил да се трепе ,аз веднага го пускам напред,а дали коментара ми е наркомански ,аз дори не пуша.

    Коментиран от #27

  • 26 Име на гост

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "миседниш накура":

    Синдрома на Чък Норис викаш, а? Тия с колите са винаги с черен колан. Тия с моторите слаботелесни инвалиди. Историята ти е увлекателна и забавна. Жалка, но забавна. Абе като коментарите ти. Жалки ,но забавни. Бабаити от вси села и паланки, обединявайте се и да биете мотористи. Гадовете мръсни успяват да пазят равновесие за разлика от вас. Не ги е срам!!! Засичай, псувай, прави обратни завои и мачкай тая гад мотористка. В крайна сметка си нинджа бабаит с 20 год тенекиена кофа набит в поредното задръстване. За половин час 3 светофара - Циааа-Хайаа - Ъсссс!!!
  • 27 Име на гост

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Христофор":

    "Никоѝ не може да опази мотоциклетист по добре от тоѝ самият,80-90% от смъртните случаи са от самостоятелно катастрофирали мотоциклетисти.""
    Може, може и е много лесно. Гледаш по-често в огледалото ,не правиш обратен на забранените за това места, не заобикаляш дупка без да фърлиш едно око на огледалото и нещата се получават. 80-90% от катастрофите определено не са от самостоятелно катастрофирали мотористи. ИМА СТАТИСТИКА, А НЕ СЛУХОВЕ И ДОГАДКИ!!!

    Коментиран от #31, #46

  • 28 слави

    3 0 Отговор
    Писна ми навсякъде да чета и слушам ,,ПАЗЕТЕ МОТОРИСТА"
    Разбира се,съгласен съм да се пазят мотористите, но кажете ми КАК да ги пазим, когато летят срещу нас с 300 ? Мотористите също носят отговорност на пътя и не са сами, ако и те имаха малко повече разум, може би щеше да се намалят инцидентите поне малко..
  • 29 crashtest

    1 0 Отговор
    Пази се мотористе!

    Коментиран от #32

  • 30 qmaha xt 600E

    1 0 Отговор
    Колата вози тялото на човек , а моторьт - ДУШАТА !!! За всички , които плюят по мотористите - качете се на мотор и ще разберете за какво иде реч !!! ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ СА ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ ... СПАЗВАЙТЕ ГИ !!!
  • 31 Христофор

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Име на гост":

    Гледането в огледалото се подразбира от самосебеси.Аз да не би да искам някоѝ летящ Каѝен да ме подбере отзад.Аз какво лошо казах с това мотоциклетът при изпреварване да се изнася в ляво,ако се движи до колоната има лек завои и се слива ,а гледаш лявото платно празно отзад,за това говоря.Аз като карам,зима лете стъклото ми е винаги свалено поне 3 см и моторите ги чувам от далеч , но някои надул музиката ,освен,че няма и да ви види до колоната няма и да ви чуе.Имам един такъв спомен,прибирах се от някъде,валеше силно ,и изведнъж измежду два разминаващи се тира по осовата линия сред облаците от водни капки искочи мотоциклет с такава скорост,че звукът му удари по стъклото като с чук,неволно си помислих е такъв бабаитлък не мога да направя.

    Коментиран от #33

  • 32 Петър Кимонов

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "crashtest":

    Ще се пазя, както винаги, доколкото мога. Само никой да не пищи, че возим бързо. Другите имат брони, ролбари... Ние имаме само две неща- ускорение и клаксон! Честит нов сезон на всички!
  • 33 Име на гост

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Христофор":

    Къде е това на всякъде? Мотористите летят с 300 а вие си бутате талигите. Така ли? Абе айде стига сте писали тъпотии бе!!! Колко от лицата на кампанията "Не карам пил" ги хванаха пияни? За изминалото денонощие са станали 8 тежки и 73леки ПТП-та без участите на мотоциклетисти. От тези 8 тежки катастрофи двама са починали, а един е в критично състояние. 2ма са с тежки травми и им предстоят редица сложни операции. За една година в България при ПТП-та загиват повече хора от колкото са загинали в някое от "великите" Македонските въстания.
  • 34 Име на гост

    0 0 Отговор
    Коментара ми беше за слави 28
  • 35 205 GTI

    2 0 Отговор
    Живота е безценен,моториста да се пази!
  • 36 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Ние ще ги пазим,но и те да се пазят защото ако не се пазиш сам никой няма да те пази.
  • 37 Todor

    1 1 Отговор
    Да ще ги пазя,тъи ще ги опазя аз тях карат супер безрасъдно и опасно.
    Много често ми се случва някои да кара до лявата ми врата...или да се опитва за да изпреварва от дясно или ляво близо до мен...
    НИКАКВО ПАЗЕНЕ ЗА ТИЯ МИШОЦИ !!!!

    Коментиран от #39, #43

  • 38 Атанаска Васкова

    1 0 Отговор
    Сезонът за донорите на органи започна да са живи и здрави тези, които чакат за трансплантации, 'карантия' ще има в изобилие!

    Коментиран от #40

  • 39 Дядо Поп

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Todor":

    Как ще разсъждаваш така.Това са хора все пак ,човешкия живот се губи безвъзвратно, а в повечето случай това са младежи.Не си струва да си причината за смъртта на друг човек,колкото и безразсъдно да кара.
    И аз виждам това,което ти виждаш,но просто отбивам вдясно и им
    правя път да ме изпреварват,давам им предимство на кръстовища и ги пазя защото това са нашите деца.
  • 40 Петър Кимонов

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "Атанаска Васкова":

    Танаске, специално за теб имам една специална карантия- длъжка и дебела, мисля да ти я трансплантирам многократно там дет'слънцето не огрява!

    Коментиран от #42

  • 41 пъгф

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАТ мишо":

    ....кво точно ще стане а....еееххеейй
  • 42 Атанаска Васкова

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Петър Кимонов":

    Забрави да кажеш и мека.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 pursuit

    0 0 Отговор
    Животът е безценен, ПАЗИ МОТОРИСТА! е едно загрижено, едно приятелско напомняне за нашите отговорности като водачи на автомобили! Но то е един призив и към човещината...

    Говорим за опазване на човешки ЖИВОТ!
    Било то моторист или пешеходец - това е човешки живот, не защитен от метална клетка, човешки живот, който може да бъде пркъснат от ТВОЕТО НЕВНИМАНИЕ - не си погледнал в огледалото, не си дал мигач, говориш на мобилен телефон и шофираш...

    Преди да си видял своята вина, недей типично по нашенски да започваш да лепиш етикети, не се възползвай от клишетата...

    Помисли за отогворността си, помисли готов ли си да станеш убиец от немарливост, безотговорност или бабитлък.

    Това, че мотористът не е похарчил 5-8 хиляди за метален сандък на колела, а за същите пари е яхнал двуколесно не го прави по-ниско качество човек от теб, нали?

    Или се опитваш да коментираш от позиция на силата? Тогава променяйки правилата на обществения договор вероятно си готов да посрещнеш противодействието на една друга такава сила?

    Наистина ли си готов?
  • 45 дженев

    3 0 Отговор
    Хайде да не се делим на ние и вие.Всички сме от живите все още.Да не прескачаме от другата страна на сила.Карам коли и мотор,но когато съм на мотора си карам като с кола.Спирам си в колоната и и си чакам безопасно да потеглям с всички.Изкушавам се да се "изре
    жа",но пък веднага се сещам как се чувствам когато съм с колата и се въздържам от тия рискове.Слава Богу нямам произшествия до сега.Често ме подиграват колеги моторджии,че по добре да си бутам мотора- по бързо ще стигна,но някои от тях вече стигнаха,ама не за където тръгнаха.Извън града има места да си начешеме крастата,но в града си е доста рисковано.Ако си спазваме правилника няма нужда от негласни правила за пазене някои малоумни "колеги".Всеки иска да се прибере жив и здрав независимо с какво е излезнал на пътя.Хора сме и грешим,но да не го правим насила........
  • 46 лимонад

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Име на гост":

    чакай бе, какво да пазя - моториста сам се бута в лентата в която се движа, изпреварва ме от ляво, когато ще правя ляв завой и аз ( а той от насрещното) минава между колите и се подпира по огледалата и капаците на колите по кръстовищата - това култура ли е ? да си кара в платното - само тогава заслужават толерантност. Ако кара между 2 коли в съседни платна или в насрещното за да те изпревари - каква толерантност - да помислят малко, че не всеки има по 4 уши и 4 очи да гледа в 4те посоки едновременно.
    А това, че били бързи и затова трябвало да ги пуснеш - пълна глупост. повечето коли тръгват по-бързо от тях и има по-малка опасност като тръгнат да изпадне нещо след тях.....
    Нека и мотористите се научат на култура на шофиране. повечето от тях карат и автомобили и знаят за какво става дума.
    мотоциклетът не е колело, което се движи по алеите , не са толкова невинни...

    Коментиран от #50

  • 47 Дядо Поп

    1 1 Отговор
    Никой не казва,че мотористите са невинни,голяма част от тях сами се претрепват,но бива ли заради това,че кръвта му е малко по буйна да го осъждаш на смърт или сакатлък .Сред тях има и бъдещи лекари,който един ден може да спасят живота ти въпреки ,че примерно си живял неразумно,пушене,пиене, преяждане. Струва ли си заради такива дреболии ,да си слагаш грях на главата.Има си КАТ той да се оправя с тях.
  • 48 я съм от село

    3 0 Отговор
    вижте какво ако искат да ги пазят да спазват правилата за движние правилата, както важат за мен така важат и за тях, не да се правят на големи карачи, защото от това тяхно каране много вече работят в енергото да престанат да изкарват хорта че са им виновни
  • 49 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Име на гост":

    дааааа-вижда се че си глупаво момче дето се мисли за велик моторист.до сега не съм чул никоя кола да е ударила моторист отзад,но мотористи нацепили се в коли е пълно,така че пази се сам за да те пази Господ и да те пазят и другите по пътя,а това кое е статистика и реалност ти пожелавам да не попадаш в статистиката а да си караш мотора дълги години и да мислиш преди всичко че не си сам на пътя
  • 50 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "лимонад":

    на глупав човек не се обяснява-всеедно няма да те разбере
  • 51 Иво

    2 0 Отговор
    Ние добре да пазим моториста, но те самите като не се пазят тогава какво правим? В 99% от случайте моториста има вината или поне голяма част от вината за ПТП, тъй като се движат с превишена скорост
  • 52 миро

    0 1 Отговор
    Не занех че има друг закон за движение по пътищата за двуколесни. Но и КАТаджиите се правят че не забелязват мотористите (скрити номера под калниците, изтърбушени шумни гърнета) за скороста , всеки знае... По- големите нарушители правят забележки на останалите...Не мисля че автомобилистите карат по-безотговорно на пътя,

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Миро

    0 0 Отговор
    Е значи сме си лика прилика.
  • 55 mediator37

    0 0 Отговор
    Много ме кефят мотористите !!! Те са специална порода. Те са това, което на нас не ни стиска да сме или ни е минало времето. Винаги като видя моторист намалям и му давам път, дръпвам се встрани за да го улесня. Даже правото да е на моя страна, му го преотстъпвам.
    После гледам пред мен как става на точка в хоризонта и отлита яхнал мечтите си... и му завиждам благородно.
    Трябва да пазим най-доброто от себе си- моториста.
  • 56 Кобрата

    0 0 Отговор
    Абе дано няма повече трагедии или пък поне да намалеят, защото е лошо. А иначе Volvo-то от снимката е много хубаво.
  • 58 Случаен

    0 0 Отговор
    Ами да - w`era баничарка ме удари отзад на Каблешков, докато бях спрял на пешеходна, където пресичаше баба с пазарска количка. И не, не мога да си го измисля това банално нещо. С велосипед са ме удряли при отваряне на шофьорска врата. Да чукна на дърво, с автомобил до момента съм нямал инцидент, но всичко е до време.

    Удрянето отзад на мотоциклетист е най-често срещаното ПТП между автомобил и мотоциклет. Може би не в България (защото тук винаги се изнасяме между колите на първа линия), но в държавите, в които полицията следи за това нарушение е най-често срещаното ПТП.

    П.П. Ако на светофар моторист мине на първия линия не пречи на абсолютно никой - нито заема място, нито ви забавя при тръгване, понеже се изнася първи, така че не виждам какъв е проблема... освен неистовия яд, че вие няма как да сте на първа линия. Не го казвам като заяждане, аз изпитвам същото, когато с колата кисна в трафика.

    Честит сезон, колеги! Хонда трябва да вдигнат моя на крака до 4-5 дена... :)
  • 59 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "миро":

    Същите неща, които описа, важат за голфаджиите и астра-джиите. Олигофрени има навсякъде, така че си удари една и времето да минава до заплата... :)
  • 60 Българин националист

    1 0 Отговор
    САМО ДА НАПОМНЯ НА САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ СОФИЯНЦИ, ЧЕ СОФИЯ НЕ Е ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, А ПРОСТО НАЙ-МРЪСНИЯТ И ГРАД, ЧЕ КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ИСКА НЕМОЖЕ ВСИЧКО ДА БЪДЕ ПРЕМЕСТЕНО В СОФИЯ, ЗАЩОТО ИМА НЯКАКВИ ТРАДИЦИИ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПАЗВАНИ!
    МОТОСЕЗОНЪТ ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТ МИНАЛАТА СЕДМИЦА В БАЧКОВО!
  • 61 kukata

    0 1 Отговор
    мотористите сами не се пазят .!!!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 блъснат от моторист

    0 0 Отговор
    ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НАГЛИ МОТОРИСТИ !!!
  • 64 Todor

    0 0 Отговор
    Това било човешки живот губил се безвързватно ...
    АМИ И МОЯТ Е ЧОВЕШКИ ЖИВОТ НА ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО СЪЩО !
    НО ДАИ ЗАРАДИ ТИЯ НЕХРАНИ МАИКОВЦИ ДА ОПАЗВАМЕ ТЯХ ЗАРАДИ ТЯХНОТО бЕЗРАСЪДНО ШОФИРАНЕ ДА ИМ ПРАВИМ ПЪТ КОГАТО КАРАТ С 200 А НИЕ ДА СКАЧАМЕ ПО КАНАВКИ МАНТИНЕЛИ И КАДЕТО СВАРИМ ЗА ДА СМЕ ГИ ПАЗЕЛИ .........
    ИМА СИ ПРАВИЛНИК ДА ВЗЕМАТ ДА ГО СПАЗВАТ !!!!!!!!
  • 65 само селяните карат голф

    0 0 Отговор
    ХОРА ДА КАРАШ МОТОР НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕКА ВСЕ ПАК ВСИЧКИ СЕ ПАЗИМ ПО-ПЪТЯ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ИМА ПРОБЛЕМ И НАГЛИ ШОФЬОРИ И НАГЛИ МОТОРИСТИ ТАКА ЧЕ ВСЕ ПАК ПОМИСЛЕТЕ КАКТО КАЗАХ КАРАНЕТО НА МОТОР НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
    И НАЙ-ВАЖНОТО И ЦЕННО ЖИВОТА НИ НЕКА ВСЕ ПАК ВСИКИ ДА СЕ ПАЗИМ ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА СЕМЕЙСТВО ПЪК И НАЙ-ГОЛЯМОТО Л...О ДА Е ВСЕ ПАК МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПРАВИТЕ ГЛУПОСТИ КОЙТО ДА ЗАСТРАШАВАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ
  • 66 Моторист

    1 0 Отговор
    Ами както се вижда това е ТОВАРНА платформа, а съгласно ЗДП, превоза на хора върху нея е забранен. Да не говорим за рок група изнасяща концерт върху нея. Явно са се опитали да копират нещо от белите страни но е станало "видяла жабата, че подковават коня..."
    Не пазете мотористите, нека всеки се пази сам, като шофира предпазливо и спазва Закона за движение по пътищата, независимо с колко колела е МПС-то, което шофира
  • 67 Johny

    0 0 Отговор
    В събота в рамките на 20 минути мотористи ме засякоха 6 пъти...ЗАЩО АЗ ДА ГИ ПАЗЯ, АКО ТЕЗИ НЕ СЕ ПАЗЯТ САМИ?!? Те карат бързо, не спазват дистанция, нямат идея за какво се ползват мигачите, засичат, държат се нагло а когато стане фал...горкият моторист, ТИ си виновен а не той... щом те не се пазят аз също няма да ги пазя!!!

    Коментиран от #68

  • 68 Simkata

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Johny":

    Prav si na 100%