Last news in Fakti

12 Април, 2015 00:06 1 516 0

Годзила стана туристически посланик на Токио

  • япония-
  • годзила-
  • токио

Чудовището получи статут на специален гражданин на японската столица


Легендарното филмово чудовище Годзила бе обявено за почетен жител на Токио и посланик на туризма в административния регион Шинджуку, съобщи „Гардиън“.

По този случай над филмовото студио „Тохо“, което произвежда оригиналния филм за чудовището, бе поставена негова 52-метрова глава. В Япония се надяват най-големият филмов образ, който страната някога е произвеждала, да помогне за привличането на повече туристи. Търговска стратегия за това ще бъде представена и на премиера Шиндзо Абе.

Кметът на Шинджуку Кеничи Йошизуми заяви: „Годзила е образ, който е гордост за Япония.“

Първият филм за чудовището е заснет през 1954 г. от режисьора Иширо Хонда и се приема за класика в историята на киното въобще. Оттогава насам студиото „Тохо“ е заснело 28 ленти за Годзила. През 2004 г. те обявиха, че спират с производството на филми за своя най-популярен франчайз. Сега обаче решиха да го възродят и догодина се очаква да пуснат нов филм.

През миналата година Холивуд вдъхна нов живот на Годзила с филма на Гарет Едуардс. Очаква се той да получи продължение през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА