Last news in Fakti

8 Август, 2017 14:42 2 648 1

Отиде си актьорът, вдъхнал живот на Годзила (ВИДЕО)

  • харуо накаджима-
  • годзила-
  • тохо-
  • япония

Почина Харуо Накаджима, носил костюма на оригиналното филмово чудовище

Отиде си актьорът, вдъхнал живот на Годзила (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Актьорът Харуо Накаджима, обличал нееднократно костюма на страховитото филмово чудовище Годзила, е починал на 88-годишна възраст от пневмония, предаде Reuters, позовавайки се на киностудио "Тоhо".

Накаджима работи като каскадьор в самурайски филми, когато получава предложение да "изиграе" прословутото чудовище, сеещо разруха и превърнало се в своеобразен символ на атомната епоха. За да се подготви за ролята, Накаджима посещава зоопарк и наблюдава движенията на слоновете и мечките.

Отиде си актьорът, вдъхнал живот на Годзила (ВИДЕО)

Накаджима за първи път "авлича костюма на Годзила, който първоначално е бил с тегло 100 килограма, в оригиналната лента от 1954 г. До 1972 г. актьорът играе чудовището в десетки филми.

Въпреки напредналата си възраст Харуо Накаджима доскоро е продължавал да бъде гостуваща звезда на фестивали и събития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо юдо

    1 0 Отговор
    Годзилката е голяма работа!