Last news in Fakti

2 Май, 2015 02:00 1 226 0

В Тайван засилват мерките по наблюдение на безопасността на храните

  • тайван-
  • корупция-
  • безопасност на храните-
  • мерки-
  • контрол-
  • министерство на финансите-
  • окръжна прокуратура

Това се случва след сигнал за внесени стоки, съдържащи следи от пестициди

Процедурите по наблюдение на безопасността на храните в Тайван ще бъдат затегнати и нарушителите ще се наказват строго. Тези мерки са част от усилията на правителството да съхрани и насърчи здравословно развитие на нацията.

„В допълнение към по-строгото прилагане на правилата и регламентите Съвета на земеделието насърчава по-безопасното използване на химически медикаменти за аквакултура”, заяви кабинета.

„В същото време Министерството на здравеопазването и социалните грижи ще засили граничния контрол и производствените проверки, а Администрацията на бреговата охрана и Министерството на финансите ще следят вноса на стоките и корупционните практики”.

Новите мерки са в следствие на сериозни нарушения на безопасността на храните в Таоюан, включващи внос от Филипините, Тайланд и радиационно-засегнати местности в Япония на 6434 килограма живи раци и пресни продукти, съдържащи пестициди . Смята се, че тези нарушения са в следствие на корупционните практики на митническите служители и инспекторите по обществено здраве, които взимали подкупи за фалшифициране на информацията за произхода на продуктите и лесното им внасяне в страната. Органи на окръжната прокуратура в Таоюан и Здравното бюро на града нахлули във фирмата вносител и конфискували близо 3000 килограма змиорски филета, съдържащи зелен малахит – химическо съединение, забранено за използване за аквакултури в световен мащаб.

„Ние призоваваме всички местни фирми да упражняват самодисциплина и да са наясно, че Службата по безопасността на храните се следи отблизо, с цел да се гарантира общественото здраве”, заяви правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА