4 Юни, 2015 19:00 1 361 0

Лекарката от тетевенската болница не е действала злонамерено

  • тетевен-
  • лекарка-
  • етична комисия

Така смята Етичната комисия

Според Етичната комисия към Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Ловеч, обвинената за смъртта на новороденото дете в тетевенската болница лекарка, не е действала злонамерено и не е нарушила професионалната етика, предаде БНР.

Очакваше се комисията да отнеме лекарските права на д-р Нина Байчева. Според доклада на агенция "Медицински одит" бебето, което се е родило на 22 април в болницата в Тетевен и починало два дни по-късно в плевенската болница, е било с тежки травми от раждането.

На своето заседание етичната комисия се е запознала с доклада на Агенция "Медицински одит", становището на родилката и е изслушала д-р Нина Байчева, съобщи председателят на регионалната колегия д-р Радослав Иванов, който обобщи и становището на комисията.

Д-р Байчева е действала според своите професионални знания и дългогодишен опит, стремейки се като всеки лекар акушер-гинеколог да завърши успешно раждането. Поведението и действията на д-р Байчева не са били злонамерени и не нарушават нито един член от Кодекса по професионална етика на БЛС, посочи д-р Иванов.

Той допълни, че на заседанието на Етичната комисия не е обсъждан въпросът за евентуалното отнемане на лекарските права на д-р Нина Байчава. Самата тя не пожела да коментира доклада на Агенция "Медицински одит", според който има тежки нарушения при воденето на раждането и приложените методи.

Каквото трябва тука съм свършила. Няма да давам никакви извинения, каза д-р Байчева.

Прокуратурата в Ловеч продължава следствените действия по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА