13 Юни, 2015 20:10 2 186 1

Най-възрастните младоженци в света

  • най-възрастните-
  • младоженци-
  • света

Двойка британски столетници - 91-годишната Дорин Лаки и 103-годишният  Джордж Кирби - сключиха брак след 27 години съвместен живот. Те станаха най-възрастната семейна двойка в света. Това съобщи Business Insider.

Брачната церемония се състоя днес в град  Истборн на южното крайбрежие в Англия. Преди началото на церемонията младоженката призна пред журналистите, че не съжалява, че официалният брак помежду им не се е състоял по-рано. "Ние не сме мислили за брак по-рано, но в крайна сметка се омъжих," - каза тя.

По време на бракосъчетанието Дорин бе облечена с бяла рокля със сини цветя. Младоженецът бе в инвалидна количка, след като неотдавна се е наранил при падане  през есента м.г.. Той бе облечен с костюм и вратовръзка.

Предишните носители на титлата най-възрастни младоженци бе на френска двойка.

Британската двойка има седем деца, 15 внуци и седем правнуци.

Младоженецът направил предложението за брак на любимата му на Свети Валентин. Той самият признава по-късно в интервю, че не е паднал на колене, защото се страхувал, че не може да се изправи след това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.