17 Юни, 2015 13:56 1 207 0

Бизнесът и правителството в открит диалог за здравната реформа

  • криб-
  • бизнес-
  • правителство-
  • открит диалог-
  • здравна реформа

Успешен ли ще бъде рестартът на Здравната реформа: версия 2015? Какъв ще бъде ефектът на промените за обществото и бизнеса? Какви са перспективите пред развитието на болничната помощ и какви промени трябва да се предприемат в лекарствената политика на България? Ще влезе ли скоро електронното здравеопазване в българските лечебни заведения?

Това ще са основните въпроси, които ще бъдат обсъждани по време на форума „Здравната реформа: бизнес диагноза“, който Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) организира следващия вторник, 23 юни. Очаква се на него българският бизнес да влезе в открит диалог с министъра на здравеопазването Д-р Петър Москов и водещи експерти от сектора по горещата тема за реформите в българското здравеопазване.

В събитието ще вземат участие министър-председателят на България Бойко Борисов, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, представители на изпълнителната власт и на редица браншови и професионални организации.

В дискусията освен министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и заместник-министърът на МЗ д-р Бойко Пенков, ще участват още Димитър Димитров, зам.-председател на КРИБ и председател на комитет „Здравеопазване“ към Конфедерацията, Андрей Марков, първи зам.-председател на Българската болнична асоциация, Деян Денев, председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (АRPharM), Д-р Евгени Тасовски, мениджър връзки с институциите на Българската генерична фармацевтична асоциация (БгФарма), Георги Ранделов, съпредседател на Комитет ИКТ към КРИБ и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА