Last news in Fakti

21 Юли, 2015 14:06 1 503 0

Затвориха детска млечна кухня в Перник

  • затвориха-
  • детска млечна кухня-
  • перник

Областна дирекция по безопасност на храните - Перник временно преустанови дейността на детска млечна кухня в града. Причината за затварянето на обекта е положителен резултат за стафилококи в готово ястие – пилешка супа, след направено лабораторно изпитване.

Инспекторите са съставили Акт и са дали предписания за отстраняване на нарушенията. Съгласно Закона за храните глобата е от 1000 до 2000 лева.

Това е вторият случай на нередност в детската кухня за тази година. През месец май, в проба от готов продукт – десерт плодов кисел е установен положителен резултат за стафилококи.

Детската кухня предлага, на място, предварително заявени от майките детски храни, предназначени за деца от 3 месечна до 3 годишна възраст.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА